ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові розпочався набір на навчання у програмі «Золоті роки»

|

У Львові стартує сьома освітня програма «Золоті роки». З  20 лютого до 16 травня 2013 року учасники програми матимуть можливість здобути нові знання та повторити призабуті, інформує прес-служба Львівської міськради.

Заняття проводитимуться в понеділок, середу, четвер (по групах за домовленістю), за адресою: просп. Чорновола, 57/705. Слухачі сплачують доброчинну пожертву в  розмірі 80 грн./міс. (курс триває 3 місяці), форма навчання – денна.

«Освітня програма «Золоті роки» – навчальна програма, яка залучає дорослих та людей старшого віку до активного життя, об’єднання їх для успішної реалізації суспільно важливих ініціатив. Люди, які прожили життя, мають великий досвід, але нові технології та прогресивний спосіб життя потребують нових знань.

До сторіччя заснування народних шкіл у м. Львові цьогорічна програма розпочинає навчання дорослих віком від 40 років та пропонує нові курси: «Школа особистого розвитку», «Народознавство», «Школа люблячих бабусь та дідусів». Ми турбуємося про львів’ян і готові зробити їхнє життя яскравішим», – повідомила керівник освітньої програми «Золоті роки» Людмила Гришко.

«У нас є багато організацій, що працюють зі старшими людьми, але ця програма особлива – учасники не просто там перебувають та долучаються до нового кола спілкування, але стають дійсно сім’єю і беруть участь у цікавих проектах, що відбуваються у місті та дозволяють розвиватись молоді. Це програма для активних людей, які не хочуть змиритись зі своїм виходом на заслужений відпочинок і не бажають сидіти вдома та дивитись телебачення.

Ми допомагаємо у реалізації освітньої програми «Золоті роки» з самого початку, як тільки бібліотека виграла грант та отримала приміщення, де влаштувала Регіональний тренінговий центр з сучасним обладнанням. Там є можливість працювати з користувачами бібліотеки і, в першу чергу, з працівниками бібліотек Львівської області, допомагати їм опановувати комп’ютерні технології та використовувати їх в подальшій роботі.

Як показав багаторічний досвід, програма ця дійсно цікава і потрібна для людей старшого віку, адже вони мають великий життєвий досвід та значний творчий потенціал, яким можуть поділитися з молодшими поколіннями та використати для розвитку нашого міста. Ми проводили дослідження, щоб вияснити, чому люди старшого віку хочуть опановувати саме комп’ютерні технології. З’ясувалось, що вони бажають долучитися до спілкування зі своїми онуками та бути на одному рівні з молоддю», – зазначила Олена Шматько, партнер програми, координатор Регіонального тренінгового центру Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки.

Під час навчання студенти матимуть можливість ознайомитися з комп’ютерними технологіями, оздоровчими програмами, прослухати курс з психології, прийняти участь у майстер-класах народних майстрів, взяти участь у суспільно-корисних волонтерських програмах, ознайомитися з роботою громадських організацій міста, зможуть поділитися власним досвідом в різних галузях.

«Цього року ми традиційно долучаємося до проекту «Золоті роки». Підтримання таких громадських ініціатив, які допомагають людям об’єднуватись, вирішувати спільні проблеми та особисто зростати, є загальною стратегією Львівської міської ради. Одним із напрямків співпраці є підтримка проектів, які стосується людей старшого віку. Такі ініціативи покликані, щоб більше часу приділяти спілкуванню, участі у волонтерських програмах і менше часу витрачати на телевізійні програми, які здебільшого тримають старших людей вдома. Ця програма є дійсно корисною і я сподіваюсь, що з роками все більше львів’ян будуть приймати в ній участь», – розповів Юрій Лукашевський, начальник відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради.

Організаторами програми є: ЛМГО «Інститут громадського лідерства», громадська організація «Підкова», Регіональний тренінговий центр ЛОНУБ, за підтримки відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради.

Контактна особа: Людмила Гришко – керівник ОП «Золоті роки», тел. (097)-20-999-80, (093)-129-76-90,  e-mail:  [email protected]. Детальніша інформація на сайті www.ihl.org.ua.

Довідка

ОП «Золоті роки» – навчальна програма, що має на меті залучення дорослих  осіб віком від 40 років та людей старшого віку до активного життя, об’єднання їх для успішної реалізації суспільно важливих ініціатив. До організації програми залучені найкращі викладачі та тренери Львова. Учасникам програми, які успішно завершили курс навчання, видається диплом.

За 6 років програму завершили близько 200 випускників, серед яких є відзначені подяками міського голови за розвиток громадського сектора Львова та грамотами Інституту громадського лідерства за допомогу в організації проектів. Учасники програми є активними учасниками форумів, ярмарок та інших громадських заходів Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *