ОСТАННІ НОВИНИ

Ухвала про структуру не відповідає закону - Пайонкевич

|

Як зазначила начальник юридичного управління Львівської міської ради, ухвала щодо нової структури мерії, за яку сьогодні проголосували на сесії, не відповідає п.6 ч.4 ст. 42 та п.5 ч.1. ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування» та Рішенню Конституційного суду України. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Нагадаємо, під час пленарного засідання депутати проголосували  за ухвалу «Про внесення змін до структури виконавчих органів Львівської міської ради, затвердження загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів» з зауваженнями, які запропонував Любомир Мельничук, голова комісії з депутатської діяльності та законності.

«У статті 26 ЗУ «Про місцеве самоврядування» зазначено, що до виключних повноважень міської ради належить затвердження структури виконавчих органів міської ради. Місцева рада розглядає питання структури виключно за поданням міського голови.

Ухвала, за яку  проголосували сьогодні на сесії міської ради, на нашу думку, не відповідає п.6 ч.4 ст. 42 та п.5 ч.1. ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування», а також Рішенню Конституційного суду України від 9 лютого 2000 року № 1-рп/2000 у справі № 1-5/2000», – зазначила Гелена Пайонкевич, керівник юридичного управління ЛМР.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *