ОСТАННІ НОВИНИ

Львів та Мілан зробили крок до встановлення партнерства між містами

|

Наприкінці січня представники Львівської міської ради – секретар Ради Василь Павлюк, а також представники депутатського корпусу Маркіян Лопачак та Андрій Рікота у межах програми візиту до Мілана обговорили можливість встановлення партнерських відносин між містами Львів та Мілан із колегами з Муніципалітету Мілана. Про це повідомили у відділі інформаційної політики управління «Секретаріат ради» ЛМР. 

Зустрічі з Президентом Муніципалітету Мілана п. Базіліо Ріццо, представниками соціального сектора та сектора міжнародних відносин відбулися за сприяння неурядових організацій-партнерів – Всеукраїнського благодійного фонду «Запорука» (Україна) та Солетерре – стратегії миру (Італія). 

«Як показує наш досвід партнерства з іншими містами, співпрацю варто розпочинати з маленьких і дуже конкретних проектів. Зокрема, варто капіталізувати досвід міжнародного співробітництва неурядових організацій, серед яких підтримана нами НУО Солетерре», – зауважила п. Катеріна Сарфатті з сектора міжнародних відносин Муніципалітету Мілана. 

Серед інших позитивних прикладів взаємодії між представниками міст секретар Львівської міської ради Василь Павлюк назвав досвід співпраці між Львівською оперою та Міланською «Ла Скала». Перспективними напрямками можуть стати культура та туризм, а також економічно-інвестиційна сфера. 

Львів’яни люб’язно запросили своїх італійських колег для наступної зустрічі до гостинного Львова. 

Для довідки. Італія входить до п’ятірки країн призначення українських мігрантів. За офіційною статистикою понад 200 тис. мігрантів з України живуть і працюють в Італії, найбільше в регіонах Ломбардія (з центром у Мілані) та Кампанія.

Четвертий рік поспіль неурядові організації Солетерре та “Запорука” реалізовують спільну транснаціональну програму підтримки мігрантів та членів їх сімей задля зміцнення їх родин та скерування процесів міграції у більш безпечне та усвідомлене русло. За цей час у Львові та Мілані відкрито Інформаційні центри, де усі охочі отримують безкоштовну психологічну та юридичну підтримку; у містечках та селах Львівщини відкрито 12 Скайп-центрів для спілкування з родичами за кордоном; у віддалених місцевостях Львівщини підтримано 4 мікро-бізнеси осіб, пов’язаних з міграцією. Фінансову підтримку програми у різні періоди надавали UniCredit Foundation, Муніципалітетом Мілана та Солетерре – стратегії миру (усі – Мілан, Італія).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *