ОСТАННІ НОВИНИ

Українець намагався провезти понад тонну контрабандної побутової хімії

|

Громадянин України намагався перевезти через кордон у легковому автомобілі понад тонну мийних засобів. Про це повідомили у прес-службі Львівської митниці.

Повертаючись з приватної поїздки з Республіки Польщі через митний пост «Рава-Руська» Львівської митниці автомобілем «Seat Toledo», громадянин України обрав для перетину кордону смугу спрощеного митного контролю «зелений коридор». Цим він заявив про відсутність будь-яких товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню або належать до категорії тих, на переміщення яких через митний кордон України встановлені заборони чи обмеження.

Однак під час митного контролю транспортного засобу у митників виникла підозра про наявність у ньому товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню. Тому автомобіль було переведено зі смуги спрощеного митного контролю у бокс поглибленого огляду, де й виявлено засоби побутової хімії, зокрема рідину для миття посуду, ополіскувачі до білизни, рідкий засіб для прання, порошок для прання марки, вологі серветки, рідке мило тощо загальною вагою1 034,4 кг. Усе це містилось у багажнику та салоні автомобіля.

Так, громадянин порушив встановлений відповідно до Митного кодексу України порядок проходження митного контролю, адже не заявив та не задекларував наявність у нього товару, що перевищує неоподатковану норму переміщення через митний кордон України, яка підлягає митному оформленню.

За цим фактом, за ознаками ст. 471 Митного кодексу України, складено протокол про порушення митних правил. Товар затримано до рішення суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *