ОСТАННІ НОВИНИ

У ремонти на ТЕЦ-1 цього року вкладуть майже 20 мільйонів гривень

|

На львівській ТЕЦ-1 проводяться ремонтні роботи з реконструкції і модернізації основного і допоміжного обладнання, інформує прес-служба Львівської міської ради.

Роботи проводяться згідно зі спеціальною інвестиційною програмою, яка дала можливість провести реконструкцію електричної схеми та модернізацію частини основного обладнання теплової схеми теплоцентралі.

У 2013 році на ремонтні роботи на основному і допоміжному  обладнанні ТЕЦ-1 заплановано вкласти 19,3 млн. грн. З них 15,6 млн. грн.  – кошти на реконструкцію і ремонти теплотехнічної частини, 3,6 млн. грн. – кошти на ремонт електротехнічної частини. Виробити електроенергії у 2013 році планують 72,2 млн. кВт. год.

«Ми розуміємо, що газ не стає дешевшим, тому значну частину коштів треба інвестувати в надійність. Щоби не нові котли були в нормальному робочому стані, і щоби ми могли цей тягар перекладати на плечі підприємства, а не на плечі мешканців. От простий приклад, для виробництва тепла, для підігріву води ми використовуємо пар, виробляється електроенергія,  і люди отримують тепло. І ці кошти, які ми отримуємо від, власне, продажу електроенергії, вкладаються у модернізацію. Тобто, по-іншому, ці кошти треба було б брати з бюджету, ще десь просити, а ми би тоді забирали кошти з ремонту садочку, школи чи дороги, а так фактично повністю працює система на самому підприємстві», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, за останні кілька років вдалося в кілька разів збільшити кошти на ремонтні роботи на ТЕЦ-1. Так, у 2011 році на реконструкцію і ремонт ТЕЦ-1 було витрачено 7 млн. грн. Вже у 2012 році в роботи з ремонту і реконструкції ТЕЦ-1 було вкладено 15,5 млн. грн.

 

Фото: прес-служба Львівської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *