ОСТАННІ НОВИНИ

З понеділка у Львові «блокуватимуть» магазини, які продають алкоголь після 22 год

|

З 4 лютого у Львові починається безстрокова громадська молодіжна акція «Громадський контроль. Скажи порушнику стоп». Акція спрямована на боротьбу з незаконним продажем алкоголю та тютюну на об’єктах торгівлі. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради. 

«На законодавчому рівні питання продажу алкоголю та тютюну врегульоване, але фактично кожного дня можна бачити, як цей закон грубо порушується – неповнолітнім біля шкіл продають тютюнові вироби та слабоалкогольні напої, а пізно ввечері зовсім не є проблемою купити алкоголь в так званих «нічних точках». І ці «точки» знають всі, а міліція та влада міста, не можуть чи не мають бажання, змусити власників цих закладів дотримуватись законодавства.

Тому ми, члени Громадського об`єднання «Самопоміч», Громадської організації «Завжди вірні», Молодіжної громадської організації «Об’єднання Студентів – Правників», Студентської ради Львова – учасники акції, відчуваємо на собі відповідальність за себе та здоров’я і розвиток наших майбутніх дітей – частково візьмемо на себе обов’язок патрулювати магазини міста, щоб у випадку виявлення порушення закону, викликати міліцію для складання відповідних протоколів, проводити мирні акції протесту з метою унеможливити незаконний продаж алкоголю та тютюну.

Своїми діями змусимо належно виконувати функції, працювати  правоохоронців, податківців, міських чиновників. Ми попередньо скерували листи у відповідні інстанції – відповідним керівникам: начальнику ЛМУ ГУ МВС України у Львівській області п. С. Зюбаненку, прокурору міста Львова п. А. Стасіву, начальнику Регіонального управління департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПС України у Львівській області. п. О. Зінов’єву, начальнику Управління податкової міліції ДПС у Львівській області п. Р. Плющу.

Однак зустрілась з нашими активістами та зреагувала на звернення лише міліція міста Львова. У зв’язку з цим, ми, активна та свідома молодь, оголошуємо про початок антиалкогольної кампанії «Громадський контроль. Скажи порушнику стоп». Починаючи з 4 лютого, щодня ми плануємо здійснювати масові виїзди до місць продажу алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім, продажу алкоголю в нічний час, фіксувати моменти порушення законодавства, залучивши засоби масової інформації.

Альтернатива алкоголю – спорт, і саме над створенням територіальної та матеріальної доступності спортивних секцій для дівчат та хлопців, працюють наші організації – «Самопоміч» та «Завжди вірні».

Маємо щиру надію, що до нашої  спільної ініціативи також доєднаються й інші небайдужі львів’яни», – зазначають активісти.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *