ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівську вугільну компанію» зобов’язали скеровувати кошти на зарплати працівникам

|

Сьогодні, 30 січня,  під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Богдана Матолича відбулася робоча нарада щодо результатів спільної перевірки з дотримання трудового законодавства виплати заробітної плати та фінансово-господарської діяльності ПАТ «Львівська вугільна компанія» відповідно до звернення профспілкового комітету компанії.

У нараді взяли участь члени робочої групи по проведенню спільної перевірки, в тому числі  представники Регіонального відділення Фонду державного майна України по Львівській області, інформує прес-служба Львівської ОДА.

Учасники наради  відзначили неефективну роботу керівництва компанії щодо фінансово-економічної діяльності підприємства та порушення термінів виплати заробітної плати.

Наголошено, що проектна потужність переробки вугілля складає880 тис. тонн на місяць. Динаміка виробничої діяльності компанії з 2009 до 2012 року показує, що переробка вугілля на збагачувальній фабриці складала в межах 150-160 тис тонн на місяць, що становить 17-18% від проектної потужності, внаслідок чого немає достатньо коштів для виробничої діяльності, модернізації виробництва, на виплату заробітної плати.

Для забезпечення мінімально необхідної виробничої діяльності підприємства необхідно переробляти біля 250 тис тонн вугілля на місяць, а для стабільної роботи компанії необхідно переробляти 330 тис тонн вугілля на місяць.

Кредиторська заборгованість підприємства вдвічі перевищує дебіторську, що створює загрозу економічній діяльності підприємства. Порушується законодавство щодо виплати заробітної плати. З 14 грудня 2012 року  до 24 січня 2013 року  на рахунки компанії надійшло8551,7тис.грн., з них на виплату заробітної плати (зарплата минулих періодів) використано 2557,0 тис.грн. На підприємстві недостатньо проводиться претензійно-позовна робота.

За результатами наради Богдан Матолич зобов’язав керівництво компанії вирішити основні завдання:

– кошти, які надходять на рахунки ПАТ «Львівська вугільна компанія» першочергово скеровувати на виплату заробітної плати, в т.ч. поточної;
– забезпечити укладання угод для надання послуг зі збагачення та переробки вугілля на 2013 рік.
– забезпечити належний рівень бухгалтерського обліку та фінансової дисципліни та інші завдання, пов’язані з виробничою діяльністю підприємства у 2013 році.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *