ОСТАННІ НОВИНИ

Львів прикрасять писанковими деревами

|

У Львові 6 квітня стартує ІІI Фестиваль писанок, який триватиме до Великодня, інформують організатори заходу. Цього року в рамках фестивалю прикрашатимуть місто унікальними «писанковими деревами».

«Ці дерева будуть не лише на вулиці, а й у закладах міста. Кожен охочий зможе долучитись до фестивалю і повісити власні писанки, які стануть окрасою міста та створять неповторну весняну атмосферу Великодня. Писанки будуть різними і не схожими між собою, відрізнятимуться нанесеними елементами і символами, матеріалами виготовлення, але такими особливими, і кожна з них матиме власне значення.  А для тих, хто планує опанувати мистецтво розфарбовування писанок, під час фестивалю проведуть цікаві майстер-класи. Усі роботи буде виставлено на аукціон, а отримані кошти підуть на благодійні цілі», – повідомив Андрій Сидор, президент громадської організації «Етновир».

Також організатори планують додати нові атракції до цьогорічного фестивалю. Новинкою стане акція «Полювання на писанки». У центрі міста буде заховано понад двісті писанок з умовними позначеннями-кодами. Переможе той, хто віднайде найбільше цих великодніх символів.

Окрім того, до участі у фестивалі буде залучено і рестораторів, які створять оригінальні великодні страви. Їх оцінюватиме журі, яке складатиметься з ресторанних критиків.

Організаторами фестивалю є ГО “Етновир” та компанія “Дікарт”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *