ОСТАННІ НОВИНИ

На кордоні залишається актуальною проблема незаконної міграції та контрабанди цигарок

|

Проблема незаконної міграції та контрабанда тютюну досі залишається актуальним питанням для Мостиського прикордонного загону. Адже через географічне розташування західного кордону до країн Євросоюзу постійно намагаються незаконно потрапити нелегали, або ж недобросовісні бізнесмени намагаються перевезти туди контрабандні цигарки.

Для прикладу, який сьогодні під час прес-конференції начальник Мостиського прикордонного загону навів Аркадій Кошонько, минулого року на ділянці цього загону прикордонники затримали 34 незаконних мігрантів, а в цьому році – вже шість (п’ять ліванців та одного грузина).

«Питання незаконної міграції залишається на тому ж рівні, що й минулого року. Ця ситуація досі залишається актуальною, бо цьому сприяє географічне розташування західного кордону. Адже мігранти постійно намагаються через український кордон потрапити до країн Євросоюзу.

Ми постійно працюємо у цьому напрямку. До прикладу, проводимо відповідну роботу в першу чергу з мешканцями прикордоння для того, щоб вони надавали нам відповідну інформацію для вчасного реагування і затримання нелегалів», – розповів А.Кошонько.

Актуальною залишається й питання контрабанди сигарет, каже прикордонник. Часто через пункти пропуску Мостиського прикордонного загону люди намагаються незаконно перевезти велику кількість тютюнових виробів. Контрабандою займаються як мешканці українського прикордоння, так і поляки. «Останній випадок із затриманням контрабанди був сьогодні у «Шегинях». Прикордонники затримали громадянина Польщі, який спробував перевезти 449 пачок цигарок у паливному баку свого транспортного засобу», – розповів Аркадій Кошонько.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *