ОСТАННІ НОВИНИ

Минулого року львівські прикордонники не пустили закордон 441 українця

|

Минулого року неправильно оформлені документи не дозволили 441 українцеві перетнути державний кордон України на ділянці Львівського прикордонного загону та попрямувати до країн Євросоюзу. Про це у коментарі «Львівському порталу» розповіла керівник прес-служби цього загону Ярослава Мельник.

За її словами, із цієї кількості громадян, яких не випустили цьогоріч закордон, 107 це діти. Більшість відмов у пропуску відбулася через недійсні документи, їх відсутність, закінчення терміну дії паспорта та технічну несправність документа.

Загалом, у 2012 році співробітники Державної прикордонної служби України не пропустили майже 9 тисяч українців, з яких понад 6,3 тисяч осіб намагались виїхати з України по недійсному документу.

Відтак, Державна прикордонна служба України нагадує громадянам України, які планують перетинати державний кордон, про необхідність відповідальніше ставитися до оформлення документів. Право для перетину державного кордону громадянами України надають наступні документи:

паспорт громадянина України для виїзду за кордон;

дипломатичний паспорт;

службовий паспорт;

посвідчення члена екіпажу;

посвідчення особи моряка;

проїзний документ дитини, а також інші документи на право перетинання кордону, передбачені діючим законодавством та міжнародними договорами України.

Довідкову інформацію щодо порядку перетину державного кордону громадянами України, іноземцями та пасажирами з дітьми можна отримати на офіційному сайті Державної прикордонної служби України або за телефоном Служби довіри, що працює цілодобово (044) 527-63-63.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *