Позиція облради може викликати привид позачергових виборів – експерт

|

Політична позиція обласної ради про те, що проміжні вибори мають фінансувати з державного бюджету може дати підстави профільному парламентському комітету Верховної Ради думати про перевибори Львівської обласної ради загалом. Таку думку висловив у коментарі “Львівському порталу” голова ЛОГО КВУ Роман Кошовий.

“Це може призвести до того, що дасть підстави профільному комітету Верховної Ради думати про проведення перевиборів облради. Тобто, її розпуску за те, що вона не виконала свої повноваження, а відтак може йтися про призначення нових виборів, які вже фінансуватимуть з державного бюджету”, – наголосив експерт.

Водночас він зауважив, що незалежно від того, чи відбудуться ці довибори, бюджет області вже має борг на 5 мільйонів гривень. “Це зарплатня і нарахування у фонд оплати праці членів виборчих комісій. Адже люди вже працюють і їм треба зарплату платити, і всі ці люди можуть звертатися до судів, щоби їм компенсували.  А Пенсійний фонд та податкова можуть вже накладати стягнення на обласний бюджет, а точніше на  розпорядника бюджету – ЛОДА і це  може призвести до  дуже неприємних наслідків, аж до відкриття кримінальних проваджень за несплату податків”, – наголосив Р.Кошовий.

Експерт назвав політичною заяву керівництва обласної ради про те, що всі вибори слід фінансувати з державного бюджету, однак зауважив, що Львівській облраді варто було би одразу ж після проведення парламентських виборів об`єднуватися з іншими радами по Україні і “провести такий колективний страйк”.

“А так виходить, що вся Україна проводить вибори, а отака хитра Львівська обласна рада не хоче їх проводити”, – наголосив голова ЛОГО КВУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *