ОСТАННІ НОВИНИ

Колодій хоче провести довибори коштом Азарова

|

16 січня голова Львівської обласної ради Петро Колодій звернувся із листами до прем’єр-міністра України М. Азарова, голови Верховної Ради України В. Рибака, голови Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Є. Гєллєра, голови Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Д. Жвані з проханням внести зміни до Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» та профінансувати проміжні місцеві вибори у Львівській області за кошти державного бюджету. Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної ради.

“Згідно з підрахунками Львівської обласної виборчої комісії, на проміжні вибори до обласної ради необхідно близько 7 млн грн. Зважаючи на те, що за підсумками 2012 року обласний бюджет Львівської області був недовиконаний на суму понад 30 млн грн, брак коштів на фінансування захищених статей та, враховуючи занижені показники розрахункових показників Міністерства фінансів України для Львівської області на 2013, виділення коштів на проведення проміжних виборів до Львівської обласної ради за рахунок коштів обласного бюджету є неможливим. Зазначена ситуація демонструє актуальність системної проблеми покладення на органи місцевого самоврядування повноважень, які не підкріплені коштами для їх реалізації.

Слід зазначити, що, відповідно до абзацу 3 статті 142 Конституції України, держава бере участь у формуванні доходів бюджетів місцевого самоврядування, фінансово підтримує місцеве самоврядування.

Організація і порядок проведення виборів і референдумів, згідно зі статтею 92 Конституції України, визначаються виключно законами України.

З огляду на це просимо Вас ініціювати внесення змін до абзацу 2 частини першої статті 60, частини другої статті 65 Закону України “Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів” в частині проведення проміжних місцевих виборів за рахунок коштів державного бюджету; вишукати можливість проведення проміжних місцевих виборів у Львівській області за кошти державного бюджету” – пише в листі голова Львівської обласної ради.

Нагадаємо, довибори до Львівської обласної ради в 7 округах призначено на 27 січня, однак місцева влада не передбачила на це коштів. Відтак експерти прогнозують, що найімовірніше, вибори реально проводити не будуть, а визнають такими, що не відбулися і перенсуть на пізніший термін.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *