ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові поховали Михайла Гориня

|

Сьогодні у Львові відбулися похорони відомого громадського діяча, дисидента, правозахисника, політв’язня Михайла Гориня. З 11-ї години у церкві Святої Трійці розпочалося прощання з покійним, а відтак – заупокійна служба.

Потім похоронна процесія вирушила на Личаківський цвинтар, де священики УГКЦ відслужили панахиду.

Як інформує прес-служба Львівської обласної ради, після похоронних Богослужінь  відбулась громадянська панахида, під час якої виступали відомі політики, громадські діячі Львівщини.

Зокрема, голова Львівської обласної ради Петро Колодій наголосив, що життя Михайла Гориня – це частина української історії, яку він та його соратники самі творили в ХХ столітті, коли відважно і відчайдушно заявили про свій спротив системі.

«Михайло Горинь пройшов через усі терня, приготовані йому режимом: переслідування за націоналістичні погляди та політичну діяльність батька, допити, арешт, ув’язнення і заслання через свій життєвий вибір – протистояння злочинному режимові та боротьбу за незалежність України.

Прагнення незалежності для своєї Батьківщини, її становлення і процвітання стали життєвим кредо Михайла Гориня від юних літ і на все життя. Україна була для нього найбільшою цінністю, – сказав П.Колодій.

За словами голови Львівської облради, “найкращим вшануванням  пам’яті Михайла Гориня  буде продовження його справи, дотримання моральних і духовних принципів, якими він керувався, щире вболівання за добро нації, здатність пожертвувати комфортом, волею, здоров’ям і навіть життям заради ідеї”.

Фото: прес-служба ЛОР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *