ОСТАННІ НОВИНИ

Поліція в Україні з’явиться до 2015 року

|

Міністерство внутрішніх справ України збирається реорганізувати міліцію в поліцію до 2015 року.Про це на засіданні комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності сказав заступник міністра внутрішніх справ Сергій Черних.

“Реформування міністерства на першому етапі доцільно почати зі створення національної поліції України як центрального органу виконавчої влади, діяльність якого спрямовуватиметься і координуватиметься Кабінетом Міністрів через міністра внутрішніх справ”, – сказав заступник міністра.

За його словами, очікується, що практичний етап реформування органів внутрішніх справ планується реалізувати в період 2013-2015 років.

Черних зазначив, що для перетворення міліції в поліцію необхідно внести зміни в існуючий закон “Про міліцію” або прийняти інший закон “Про поліцію”.

Заступник міністра зазначив, що національна поліція повинна забезпечити виконання основних правоохоронних функцій, які зараз виконують структурні підрозділи МВС: забезпечення громадської безпеки і безпеки дорожнього руху, боротьба зі злочинністю, захист прав і свобод громадян, розслідування злочинів.

При цьому поліція повинна складатися з кримінальної поліції, поліції цивільної безпеки, фінансової поліції, транспортної поліції та спеціальної поліції.

МВС очікує, що створення такого органу дозволить змінити систему оцінки діяльності міністерства, забезпечити ефективний механізм контролю за діяльністю поліції, звільнить поліцію від виконання не властивих їй функцій, скоротить кількість керівного складу, забезпечить повну переатестацію особового складу.

На другому етапі реформування планується створити Державне бюро розслідувань і реформувати Внутрішні війська.

Як відомо, у липні 2012 народний депутат Геннадій Москаль заявив, що вважає ініціативу депутатів від Партії регіонів Василя Грицака та Валерія Коновалюка з перейменування міліції в поліцію пов`язаною з бажанням депутатів заробити на процесі зміни структури.

3 липня 2012 року депутати Грицак і Коновалюк зареєстрували в парламенті законопроект “Про поліцію”, яким пропонується перейменувати міліцію в поліцію.

У пояснювальній записці автори зазначили, що потреба прийняття даного законопроекту викликана тим, що закон “Про міліцію” застарів і не відповідає вимогам часу.

У серпні речник МВС Володимир Поліщук заявив, що 20% українців хочуть перейменування міліції в поліцію.

 

«Українські новини»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *