ОСТАННІ НОВИНИ

МЗС України натякає, що краще літаками «АероСвіту» не літати

|

Міністерство закордонних справ України рекомендувало громадянам враховувати ситуацію, яка складається навколо компанії «АероСвіт», під час планування своїх поїздок за кордон. Про це йдеться в заяві МЗС України, текст якої мають «Коментарі».

Також в МЗС зазначили, що уважно відстежують ситуацію, що складається з початку 2013 року навколо виконання компанією «АероСвіт» своїх зобов´язань перед громадянами України – пасажирами міжнародних авіарейсів.

«На тлі численних проблемних питань, з якими стикається згаданий український перевізник, Міністерство втрутилося в ситуацію і надає необхідну допомогу нашим співвітчизникам. Зокрема, закордонні дипломатичні установи України надавали і продовжують надавати сприяння пасажирам компанії «АероСвіт» у зв´язку з відмінностями її рейсів в аеропортах Варшави, Стокгольма, Тель-Авіва, Ташкента, Нью-Йорка, Будапешта і Хошиміну», – йдеться в заяві.

МЗС також сподівається, що компанія «АероСвіт» «надалі буде більш відповідально ставитися до реалізації власних зобов´язань перед пасажирами і вживати всі необхідні заходи для припинення порушення їх прав і законних інтересів, в т.ч. щодо забезпечення пасажирів передбаченими для випадків скасування рейсів послугами (розселення в готелях, харчування, перебронювання квитків, тощо)».

Як повідомляли «Коментарі», протягом останніх днів було скасовано декілька рейсів авіакомпанії «АероСвіт». Зокрема, сьогодні літаки компанії не вилетять з Борисполя в Єреван, Афіни і Бухарест.

За даними українського МЗС, через проблеми «АероСвіту» більше 300 українців не змогли вчасно повернутися додому з-за кордону.

Компанія «АероСвіт» подала заяву в Господарський суд Київської області про банкрутство, її борг перед кредиторами на 27 грудня перевищив 4,27 млрд грн. Вчора в компанії пояснили, що звернення до суду із заявою про банкрутство «направлено на запуск процедури санації, відновлення платоспроможності та забезпечення виконання зобов´язань перед кредиторами в повному обсязі».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *