ОСТАННІ НОВИНИ

Вибух в котельні продовжив канікули студентам «Політехніки»

|

Для студентів НУ «Львівська політехніка» зимові канікули продовжено до 18 січня у зв`язку із вибухом в котельні вишу. Як повідомляє прес-служба ЛОДА, про це під час наради в обласній адміністрації повідомив ректор “Львівської політехніки” Юрій Бобало. 

Водночас в.о. директора департаменту з питань цивільного захисту ЛОДА Олексій Титаренко повідомив, що тривають невідкладні роботи з ліквідації наслідків вибуху. За його даними, з системи теплопостачання 17 навчальних і адміністративних будівель на території академічного містечка університету та будинку органної та камерної музики злито теплоносій.

Як було повідомлено під час наради, внаслідок вибуху пошкоджено один з трьох котлів, апаратуру управління котлами та перекриття даху. Котельня забезпечувала теплом 17 навчальних і адміністративних будівель на території академмістечка Львівської політехніки, в яких навчаються 8,5 тис. студентів, а також будинок органної та камерної музики, що на вул. Бандери, 8.

Присутні розглянули варіанти термінового  відновлення роботи котельні, у тому числі і забезпечення теплом Будинку органної та камерної музики за аварійною схемою (з використанням електричних обігрівачів). На місці події працюють слідчі комісії Територіального управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України по Львівській області, Головного територіальне управління МНС України у Львівській області та власника об’єкту.

Вибух в котельні “Львівської політехніки” пролунав сьогодні зранку, відтак розпочалася пожежа в приміщенні котельні. Оператора з травмами голови та опіками госпіталізували до 8-ї клінічної лікарні. Загрози його життю немає.

Фото: Головне управління МНС у Львівській області

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *