Христос народився! Славімо його!

|

Вітаємо усіх читачів із світлим святом Різдва і зичимо веселих свят. І принагідно нагадуємо програму святкових заходів, що відбудуться у нашому місті.

Родзинкою зимових святкувань у Львові стануть вуличні вистави просто неба. З 6 до 9 січня у внутрішньому дворику Ратуші театр «Воскресіння» представлятиме львів’янам та гостям міста театралізовану вогняну інсталяцію «Коли ангели спускаються на землю». 8 січня на площі Ринок перед входом у Ратушу о 17.00 год відбудеться безкоштовна вулична вистава «Різдвяна феєрія».

7-8 січня на пр. Свободи святкуватимуть «Різдво з Львівським». Для відвідувачів готують цікаву програму із живим вертепом, шопкою та феєрією на сцені.

Урізноманітнить набір культурно-масового продукту, який взимку пропонує Львів, і традиційне, вже шосте Міське Свято Пампуха. 7-9 січня на Площі Ринок відбуватимуться різноманітні пампухові забави та конкурси, парад вуличних вертепів. Працюватимуть Пампухова хата та унікальна Різдвяна пошта.

Окрім того, 7-8 січня відбудеться вже традиційний фестиваль – «Спалах різдвяної звізди». 7-го січня фестиваль триватиме у Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай», а наступного дня звіздарі пройдуться ходою і виступлять на сценах на площі Ринок та пр. Свободи.

З 7 до 27 січня Львів вітатиме «Велику коляду» у Храмі Пресвятої Євхаристії на пл. Музейній, 3. Фольклорні колективи готують колядки, щедрівки та віншування.

«Різдво у Львові – це велике, гарне, радісне, родинне свято. І ми всі хочемо, щоб цей родинний дух Різдва поширився на все наше місто, щоби всі львів’яни вже вкотре відчули себе гарною великою родиною з добром, миром, щастям і спокоєм. Цьогорічне Різдво у Львові не могло би відбутися без усіх підприємств, фірм і корпорацій, які фактично спонсорують це свято для львів’ян. Це для нас дуже важливо. І «Світоч», і наша пивоварня, і «Лімо», і склодзеркальний завод, інші установи і підприємства, власне, уможливлюють наше свято. Вони демонструють свою соціальну відповідальність і, практично, роблять усі заходи вільними, відкритими і безкоштовними, в першу чергу, для львів’ян та усіх гостей, які будуть у Львові. Адже на Різдво до Львова з’їжджається уся Україна, а також багато людей з-за кордону», – зауважує Ірина Подоляк, начальник управління культури ЛМР.

13-14 січня у Хмільному домі Роберта Домса глибокі різдвяні традиції та сучасну рок-музику відомі колективи поєднуватимуть на фестивалі «Рок-коляда».

19 січня на Площі Ринок священики різних конфесій освятять воду на Святі Водохреща.

Останній місяць зими у Львові буде солодким. 14-17 лютого у Львівському палаці мистецтв відбудеться VI Міське Свято Шоколаду. Працюватиме арт-майстерня – Дитяча шоколадна країна. Професійні шоколатьє проводитимуть майстер-класи для усіх охочих. Відвідувачам запрезентують понад півсотні скульптур з брил шоколаду.

Громада міста, львівські підприємці, організації та міська влада спільними зусиллями творять святковий настрій для мешканців та усіх гостей, яких Львів гостинно приймає під час зимових свят.

«Сподіваємося, що цього року, як і завше, ми отримаємо синергетичний ефект від об’єднання всіх зусиль, і львів’яни та гості нашого міста отримають той продукт, за яким протягом різдвяних свят виходять на вулиці міста. Маємо надію, що це буде гарно, святково, приємно, радісно і безпечно», – додає Ірина Подоляк.

ПРОГРАМА

 6-9 січня

Вогняна театралізована інсталяція «Коли ангели спускаються з небес»

Дворик Ратуші

  • Щогодини з 17:00 до 22:00 год

7-8 січня

Фестиваль «Спалах Різдвяної звізди»

Шевченківський гай, центр міста

  • Святкова хода звіздарів
  • Вертепи
  • Забави та конкурси

 7-27 січня

Фестиваль «Велика коляда»

Пл. Музейна, 3

  • Колядки, щедрівки, віншування
  • Фольклорні колективи

 7-9 січня

VI Міське Свято Пампуха

площа Ринок

  • Унікальна Різдвяна пошта
  • Різноманітні пампухові забави та конкурси
  • Пампухова хата
  • Парад вуличних вертепів

 8 січня

Вогняна театралізована інсталяція «Різдвяна феєрія»

Біля входу до Ратуші, 17:00 год

 13-14 січня

Рок-коляда

Вул. Клепарівська, 18 (Хмільний дім Роберта Домса)

  • Колядки, танці
  • Відомі колективи

 7 січня

Різдво від «Львівського»

Центральна частина міста

  • Різдвяний флеш-моб: 1715 дзвіночків
  • Мюзикл просто неба
  • Жива шопка
  • Встановлення рекорду «Наймасовіша коляда»

 19 січня

Свято Водохреща

Пл. Ринок

Воду освячують священики різних конфесій.

Фото: Олег Кохан 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *