ОСТАННІ НОВИНИ

Синоптики прогнозують аномально гаряче літо-2013 із дощами на заході

|

Фахівці-синоптики спрогнозували, що українцям не варто очікувати на ранню весну, а ось літо має бути спекотним. Про це повідомляє TCH з посиланням на «Сегодня».

За словами заступника начальника Гідрометцентру Анатолія Прокопенка, лютих морозів до кінця січня точно не буде, але і ранньої весни чекати теж не доводиться. «Швидше за все, вона прийде в свої нормальні терміни, тобто за календарем. Складно розраховувати так надовго, але поки що передумов для якихось аномальних явищ навесні немає. Вона буде теплою, але в середині березня можливі заморозки», – пояснює Прокопенко.

Всі опитані виданням фахівці запевняють, що літо буде дуже спекотним. З цим погоджується кліматолог Світлана Краковська, яка зазначає, що в липні посуху варто чекати на півдні та сході, а західні та північні області заливатиме: “Температура, особливо в липні, підніметься до +40 – 41 градусів. До речі, це взагалі тенденція: якщо раніше така температура вважалася аномальною, то за наступні 30 років вона увійде до норми”, – впевнена Краковська.

Що стосується осені та зими, то, за словами Краковської, вони будуть пізніми і теплими: “Буде довге бабине літо. Аномального холоду чекати не варто. А ось сильні снігопади, як у цьому грудні, можливі”, – резюмує кліматолог.

 Фото: Flickr

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *