ОСТАННІ НОВИНИ

За новорічні свята українці викидають їжі майже на 1 млрд

|

До 10% продуктів харчування на суму 930 млн грн, закуплених населенням України до новорічного та різдвяного столу, в остаточному підсумку не споживаються і викидаються в сміття. Такі дані отримані за результатами опитування агентства AgriSurvey Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ), повідомили «Коментарям» у компанії.

Так, зі стандартного святкового столу на чотирьох дорослих та двох дітей у середньому викидається продуктів на 180 грн. Разом по всьому міському населенню України святкові відходи становлять близько 930 млн грн. «Таким чином, під час свят міським населенням на смітник викидається кількість продукції еквівалентна 7500 т ковбаси «Московської» або 13 тис. т твердого сиру, або ж 60 тис. т мандаринів», – стверджує директор агентства AgriSurvey УКАБ Тарас Гагалюк.

За його словами, під час опитування 59% респондентів вказали, що у них під час свят псується до 5% закуплених продуктів, а тих, хто викидає понад 25% куплених до столу продуктів, було 5% респондентів.

Такі показники свідчать про те, що українцям є до чого прагнути в плані культури споживання. Водночас, за даними Організації продовольства і сільського господарства ООН (FAO), щорічно у світі псується близько 1,3 млрд т продуктів харчування, а це близько однієї третини продукції, призначеної для споживання людьми.

Як повідомляляли раніше, в Україні за рік на смітник, за підрахунками незалежних експертів, потрапляє приблизно 7 млн т харчових відходів на загальну суму близько 5,5 млрд  грн.

Фото: shutterstock.com

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *