ОСТАННІ НОВИНИ

В місті Соснівка назріває екологічна катастрофа та соціальний вибух

|

Під час сесії Львівської обласної ради голова фракції Народного Руху України Андрій Корнат звернувся до голови облдержадміністрації Михайла Костюка та прокурора області Олега Василенка з вимогою взяти під їх особистий контроль небезпечну ситуацію, що склалась у місті Соснівка. Як твердить депутат, у місті назріває екологічна катастрофа, оскільки ДВАТ «Шахта «Надія»» планує здійснювати видобуток вугілля під м. Соснівка за рішенням міської ради.

Згідно з цим цього рішення в зону впливу даного проекту потрапляють 22 багатоповерхових житлових будинки та Червоноградська ЗСШ № 14, ЧНВК № 13, Будинок Дитячої та Юнацької Творчості, Соснівська дитяча музична школа, Соснівська міська лікарня.

Також в зоні проекту підробки вугілля знаходяться об’єкти Львівської обласної ради, яка не дала погодження на виконання цього проекту.

І експерти, і депутати і мешканці Соснівки неодноразово відзначали, цей процес неодмінно призведе до просідання ґрунтів в епіцентрі виробки та руйнування міста. На жаль, ані керівництво шахти, ані чиновників Держгірпромнагляду у Львівській області, схоже, не цікавить доля міста та людей, що в ньому проживають, вважає депутат.

Рухівець наголосив, що нині у місті назріває екологічна катастрофа та соціальний вибух серед мешканців. Андрій Корнат вимагає від Михайла Костюка не допустити підробку житлової, адміністративної та промислової забудови у Соснівці, а від прокурора Олега Василенка — перевірити дотримання норм законодавства при проведені експертизи ДП «Донецький експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України» проекту підробки будинків, споруд та природних об’єктів м. Соснівки лавами № 155, 156, 156 біс по пласту п/7н «Сокальський».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *