ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура вимагає довічного для Пукача

|

Прокурори у справі щодо обвинувачення екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексій Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе просять Печерський суд Києва засудити його до довічного ув´язнення  

Про це журналістам у четвер повідомив прокурор у цій справі Володимир Шилов, передає «Інтерфакс-Україна».

«Сьогодні розпочато судові дебати. Прокурори в судових дебатах вже виступили і запропонували свою позицію відносного довічного позбавлення волі Пукача, крім того, ми запропонували позбавити його генеральського звання за рішенням суду та вважаємо, що саме такий вирок буде сприйнято суспільством», – зазначив Шилов.

Він підкреслив, що це правова позиція прокуратури і це не слід сприймати як вплив на суд.

За словами Шилова, ще не всі учасники процесу виступили. Крім держобвинувачення виступив представник матері загиблого журналіста Лесі Гонгадзе Андрій Федур. Інші учасники, за словами Шилова, будуть виступати на засіданні в п´ятницю об 11.00.

Як повідомляли «Коментарі», досудовим слідством було встановлено, що Пукач на виконання наказів і вказівок тодішнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка та інших посадових осіб 17 вересня 2000 року скоїв вбивство Гонгадзе.

У лютому Печерський районний суд Києва завершив допит Олексія Пукача, який підозрюється у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе

 

«Коментарі»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *