Цьогоріч прокуратура Львова передала до суду 13 корупційних справ

|

Цього року органами прокуратури Львова скеровано до суду 13 кримінальних справ з ознаками корупції. Такі дані озвучено під час координаційної наради, проведеної прокуратурою Львова за участю керівників правоохоронних органів міста з питань ефективності вжитих заходів на посилення боротьби з корупцією. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Львова.

Серед обвинувачених у корупційних злочинах – працівники митних, правоохоронних органів, управлінь Держтехногенбезпеки та Держгірпромнагляду України у Львівській області, а також посадові особи територіального управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті у Львівській області, відділу профтехосвіти ЛОДА, Територіальної державної інспекції з питань праці у Львівській області.

Крім вжиття заходів кримінального-процесуального характеру, органами прокуратури міста складено 7 протоколів про вчинення корупційного адміністративного правопорушення, з яких 5 розглянуто судами. На винних осіб накладено штрафні санкції на загальну суму понад 7 тис. грн.

З метою усунення порушень вимог антикорупційного законодавства у правоохоронних, контролюючих органах  та органах місцевого самоврядування внесено 18 документів прокурорського реагування. За наслідками їх розгляду 25 осіб притягнуто до відповідальності.

Водночас, як відзначено у ході координаційної наради, діяльність з питань виявлення корупційних проявів потребує подальшої активізації.

За підсумками наради, розроблено ряд заходів для  посилення та удосконалення взаємодії  правоохоронних органів Львова у протидії та запобіганні правопорушень серед посадовців органів державного нагляду та контролю, органів влади та місцевого самоврядування, насамперед у сфері охорони здоров’я та освіти, які є найбільш ураженими корупцією.  

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *