ОСТАННІ НОВИНИ

На новий рік травми від піротехніки отримують до 20 осіб

|

Приблизно 20 осіб отримують травми внаслідок використання піротехніки під час новорічних святкувань, повідомив сьогодні на прес-конференції завідувач опікового центру лікарні №8 Василь Савчин.

За його словами, таких випадків трапляється досить багато і вони пов`язані передовсім з людським фактором – частина стає жертвами легковажності інших людей, отримуючи опіки від кинутих петард і запалених бенгальських вогнів, а інші зазнають травматичних ушкоджень, коли піротехніка вибухає практично в руках.

Медик закликав не давати піротехніку дітям в руки, бо таким чином родичі самі провокують виникнення небезпечних ситуацій.

“Але коли ви вже їм такі речі купуєте, то конче необхідно показати, як з ними поводитися” – наголосив він і розповів історію про те, як родичі купили бенгальський вогонь, а син запалив його у помешканні.

“Мати накинулася на сина із криком, а той, напевне, з переляку запхав цей запалений вогонь у кишеню. Як наслідок – опік. І це не жарти, адже щойно загаслий бенгальський вогонь має температуру в кількасот градусів”, – розповів медик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *