ОСТАННІ НОВИНИ

Кращі британські практики проектного менеджменту працюватимуть у мерії Львова

|

У рамках проекту «ART of Governance», що фінансується за підтримки програми посольства Королівства Нідерланди Matra, 12 працівників Львівської міської ради та Інституту міста пройшли навчання із проектного менеджменту за методологією Prince2. Семеро слухачів отримали сертифікати проектних менеджерів міжнародного зразка. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Метод Prince2 – це структурований підхід до управління проектами, який визнаний урядом Великобританії як стандартний для проектів в соціальній сфері. Він описує процедури підготовки проекту, його затвердження та реалізації, а також принципи управління якістю та комунікації.

«Методологія PRINCE2 використовується провідними європейськими компаніями та визнана найкращою для реалізації проектів у муніципалітетах. Метою  проведення навчання методології PRINCE2 для фахівців ЛМР та Інституту  міста є виховання нової генерації  проектних менеджерів, які з допомогою отриманих знань зможуть ще якісніше реалізовувати важливі для розвитку міста проекти, ще ефективніше залучати кошти міжнародної технічної допомоги. Та ж Європейська комісія, до прикладу, із значно більшою довірою та прихильністю  ставиться до організацій, які використовують цю методологію. Використання PRINCE2 при реалізації масштабних проектів – це насамперед прозорість, ефективність та швидкість у процесі досягнення поставлених проектом цілей», – зазначив Максим Лисак, фінансовий керівник міжнародних проектів Інституту міста.

Концепт «Good governance», який поступово запроваджується у міській раді – це модель, яка  передбачає відкритість і підзвітність, максимальне залучення мешканців  до процесів прийняття рішення, оперативність, орієнтацію на спільні рішення, рівність і як результат – ефективність місцевого самоврядування. «Це засадничі принципи врядування в ЄС і вони мають бути орієнтиром для України. Реалізуючи проект ART of Governance, ми сприяємо впровадженню у Львові кращих європейських практик управління проектами, побудові системи управління якістю послуг, та стимулюємо залучення мешканців до процесів прийняття рішень», – додав в.о. голови правління Інституту міста Олександр Кобзарев.

Нагадаємо, що проект «ART of Governance: Accountability, Responsibility, Transparency» реалізовується командою Інституту міста за фінансової підтримки посольства королівства Нідерланди у Києві.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *