ОСТАННІ НОВИНИ

Понад два мільйони українців перехворіли на грип

|

Кількість осіб, які захворіли на грип та ГРВІ з початку епідеміологічного сезону становить 2 млн 167 тис. 495. Про це УНН повідомили у прес-службі Державної СЕС.

68,1% від загальної кількості (1 млн 475 тис. 442) становлять діти до 17 років.

Кількість осіб, які госпіталізовані з діагнозом “грип” та “ГРВІ” з 01 жовтня 2012 р., становить 73 тис. 594 (3,4 % від загальної кількості захворілих).

Дітей віком до 17 років госпіталізовано 58 тис. 162 (79,0 % від кількості госпіталізованих).

Нагадаємо, найкращим методом захисту від грипу є вакцинація. Щеплення не лише попереджує захворювання, а й запобігає виникненню ускладнень, серед яких пневмонії різної тяжкості, менінгіти, отити, загострення хронічних хвороб. У найбільш складних випадках від грипу можна померти – щороку медики фіксують в середньому пів мільйона смертей.

Відповідно до Наказу МОЗ від 16.09.2011№595, щеплення від грипу рекомендовані військовослужбовцям, будівельникам, працівникам Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ, медичним працівникам, а також особам, які доглядають хворих на грип удома, дітям з шестимісячного віку; особам похилого віку після 60 років, трудовим колективам підприємств, установ, організацій; жінкам, які, ймовірно, будуть перебувати у вагітності під час епідемії грипу, а також вагітним.

На території України дозволені до використання чотири вакцини: ВАКСІГРИП (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), Інтанза*15/Інтанза*9 (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), а також ФЛЮАРИКС™ (виробництва GlaxoSmithKline Biologicals Branch of SmithKline Beecham Pharma GmbH & Co.KG, Німеччина) та ІНФЛУВАК® (виробництва Abbott Biologicals B.V., Нідерланди).

Як повідомляв УНН, в Україні очікується спалахи грипу A/Каліфорнія/7/2009 (H1N1), A/Вікторія/361/2011 (H3N2), B/Вісконсін/1/20.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *