ОСТАННІ НОВИНИ

Комунальники вступили у війну з бурульками

|

Львівські комунальники обстежують будинки, огороджують небезпечні ділянки та збивають з дахів бурульки. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради, посилаючись на голову Галицької РА Ірину Маруняк.

За її словами, для цих потреб райадміністрація замовляє спецавто з висувною драбиною.

Голова Сихівської РА Павло Крупський додає, що комунальники щоранку у зимовий час здійснюють обстеження районів. «Небезпечні місця ми обгороджуємо спеціальними стрічками, потім працівники ЛКП збивають бурульки та сніг. За ці дні, коли температура повітря значно підвищилась, у нашому районі жодних надзвичайних ситуацій не трапилось», – розповів він.

Водночас прес-служба ЛМР нагадує містянам, що у зв’язку з проходженням активних атмосферних фронтів, сьогодні у Львові спостерігається значне потепління. Відтак, вони просять усіх мешканців бути уважними – на дахах будівель можуть утворюватись крижані бурульки.

«Внаслідок температурних перепадів, на дахах будівель утворюються крижані бурульки. Танучи, вони можуть ламатися та падати, – це небезпечно для пішоходів. Особливу небезпеку вони становлять у старих кварталах міста, де тротуари безпосередньо прилягають до будинків. Тому закликаємо мешканців бути обережними», – наголошує начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький.

Нагадуємо, щоб не стати  жертвою крижаних бурульок, які можуть впасти на пішохода, необхідно не заходити за межі встановлених огорож, а в  місцях їх відсутності самому звертати увагу на наявність небезпечних  утворень з криги і снігу на дахах будинків.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *