ОСТАННІ НОВИНИ

Українці з хорошою "візовою історією" зможуть отримати п`ятирічний Шенген - МЗС

|

Українці, які мають хорошу візову історію, матимуть змогу оформити шенгенську візу строком на 2-5 років. Про це під час брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Дмитро Дікусаров, передає кореспондент УНН.

Дікусаров пояснив, що днями Міністерство закордонних справ Словаччини зробило заяву щодо спрощення оформлення багаторазових шенгенських віз для українців.

“Мова йде про візи терміном 2-5 років. Українцям, які мають позитивну візову історію, словацька сторона може видавати довгострокові візи”, – сказав Волошин.

Нагадаємо, що у проекті резолюції Європарламенту щодо України йдеться про необхідність зробити більш рішучі кроки в напрямку лібералізації візового режиму. Європарламент закликає Раду, Комісію та Європейську службу з питань зовнішньої діяльності вжити заходів для досягнення якнайшвидшого укладення між Україною та ЄС Угоди про асоціацію та підготувати всі документи, що стосуються процесу ратифікації. Автором цього проекту резолюції представник політичної групи Об’єднані європейські ліві/Північні зелені ліві Яромір Колічек.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *