У Львові склали 16 протоколів щодо незаконного продажу ялинок

|

Львів’ян закликають купувати легальну ялинку у встановлених для цього місцях. Відтак, з 20 грудня у місті працюють рейдові групи, які виявлятимуть торгівлю незаконно зрубаними ялинками або ж продаж їх у невстановлених місцях. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Нагадаємо, у місті визначено 24 місця для ялинкових базарів. Відтак, у кожному районі міста Львова створені рейдові групи, які будуть їздити періодично і перевіряти, чи немає незаконного продажу ялинок у невстановлених місцях.

«Від початку роботи наші працівники склали 16 протоколів про торгівлю новорічними ялинками у невстановлених місцях та без документів на здійснення такого виду підприємницької діяльності. За цей час вилучили 22 дерева. Зараз робота рейдових груп буде активізовуватись, адже цього тижня ялинки продаватимуть найбільше», – повідомив заступник начальника міського управління міліції Андрій Падяк.

Також на кожній ялинці повинен бути чіп, який свідчить про те, що вона зрубана легально. Поки що перевірок легальності зрубаних ялинок не було. Контроль за виконанням цих норм проводитиме Екологічна інспекція, до рейдів також долучатиметься міське управління екології та благоустрою.

Нагадаємо, відповідно до адміністративного кодексу, за порушення порядку придбання чи збуту об’єктів тваринного або рослинного світу, тягне за собою накладання штрафу від 1 до 5 неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією. За продаж ялинок у невстановлених місцях накладається штраф від 1 до 7 неоподаткованих мінімумом, також можуть конфіскувати об’єкти торгівлі. За порушення провадження господарської діяльності, без державної реєстрації, дозволу або ліцензії, накладається штраф від 20 до 40 неоподаткованих мінімумів. Незаконна порубка лісу може передбачати і кримінальну відповідальність згідно статті 246 Кримінального кодексу. За таке порушення передбачається штраф від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів, а також арешт до 6 місяців.

Довідка

Перелік місць, визначених для реалізації новорічних ялинок у 2012р:

Франківський район: вул. В.Великого, 59в – в господарській  частині ринку ТзОВ “Біля Універмагу”; вул. Наукова, 29 – поруч входу  у ринок ТзОВ “Фест-Вест” ЛТД; вул. Кн.Ольги, 112 – в межах території ринку ТзОВ “Провесінь Ю.М.М”; вул. Стрийська, 202 – в межах території ринку ТзОВ “САТО”;

Сихівський район: вул. Сихівська, 16а – перед торговим комплексом ТзОВ “Замок”; пр. Червоної Калини, 40 – на площадці перед будинком зліва від ринку ТзОВ “Шувар”; пр. Червоної Калини,109 – на площадці навпроти буд.121

Личаківський район: вул. Солодова, 4 – на території ринку  “Винниківський” ТзОВ “Дари Львівщини”; вул. Б.Хмельницького,120 – на території ринку “Підзамче” ТзОВ “Дари Львівщини”; вул. Личаківська,201 – на території ринку ТзОВ“Провесінь Ю.М.М.”; вул. Поліська, 2 – на території ринку ТзОВ “Галицьке перехрестя”; вул. Китайська, 2 – на території міні-ринку ПП  Горбатюка В.О.;

Залізничний район: вул. Щирецька, 36 – на майданчику автостоянки ринку ТзОВ ‘’АЙПІЄ-Л’’; вул. Широка, 65а – на території ринку ТзОВ “Ярмарок” зі сторони вул.Гніздовського та вул.Широкої; вул. Підміська – праворуч ринку ТзОВ “Любінське сяйво”; перехід з вул. Городоцької на вул. Чернівецьку; вул. Низинна,5 – на асфальтованому покритті поблизу відділення зв’язку;

Шевченківський район:  вул. Шевченка, 360-364 – на східній  стороні території ринку ФГ  “Ярослава”; вул. Базарна, 11 – на  території ринку ТзОВ “Краківський  ринок”; вул. Мазепи, 11 – на території ринку ТзОВ “Тополя-1”; вул. Грінченка, 4б – на території, прилеглої до ринку ПП “Холм” зі сторони центрального входу; вул. Миколайчука, 2б – на території ТЦ “Континент”; вул. Миколайчука, 8а – на території ринку ТзОВ “Світлиця-3”: пр. В.Чорновола, 67а – навпроти центрального входу в ринок ТзОВ “Старий лицар”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *