ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати Львівщини вшанували пам`ять Біласа і Данилишина

|

23 грудня депутати Львівської обласної ради Андрій Холявка та Галина Чорна взяли участь у заходах із вшанування 80-річчя з дня страти бойовиків ОУН Василя Біласа і Дмитра Данилишина. Заходи відбулися біля могил героїв на Янівському цвинтарі у Львові. Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної ради.

У рамках вшанувань, організатором яких виступила Львівська обласна рада, відбулося урочисте покладання квітів, запалення лампадок на могилах українських націоналістів. Священики відслужили панахиду. Потім відбулося віче.

У своєму виступі на віче депутат Львівської обласної ради Андрій Холявка сказав: „Ці молоді юнаки усім своїм життям, своєю боротьбою служили Україні. У них була одна мотивація – служити своєму народові, вивести його зі стану безправности. Їхні імена стали легендою і бойовим кличем, а могили – місцем паломництва молодого покоління патріотів”.

23 грудня 1932 року у “Бригідках” було страчено двох бойовиків ОУН Василя Біласа (21 рік) та Дмитра Данилишина (25 років), які наприкінці листопада взяли участь у нападі на поштове відділення у Городку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *