ОСТАННІ НОВИНИ

Екс-голова Фонду Держмайна: за "уряду професіоналів" $70 млрд вивели в офшори

|

Під час роботи уряду Миколи Азарова з України було виведено в офшори $70 млрд. Про це сказав екс-голова Фонду Держмайна Олександр Бондар під час панельної дискусії «Олігархічний капіталізм в Україні. Колоніальний інструмент і головна перешкода для успіху українського проекту», що відбулася 19 грудня у книгарні «Є», пише Тиждень.ua
Політик наголосив, що найголовнішими проблемами олігархічного суспільства, що потребують нагального вирішення, є приватний монополізм та офшори. «Всі наші стратегічні підприємства, все наше майно знаходиться не в руках українських фірм, а в руках офшорів», – сказав Бондар.

Він наголосив, що за офшорними схемами перераховується безліч коштів.”За останніми даними $100 млрд перераховано за роки незалежності, з яких $70 млрд – під час діяльності уряду професіоналів. Тобто йде збільшення витоку капіталу. По-перше, за рахунок того, що ці олігархи не вірять у майбутнє країни при цьому урядові. А по-друге, їм дають всі преференції, щоб за цими схемами працювати», – підсумував Бондар.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *