ОСТАННІ НОВИНИ

До нового уряду перейдуть нинішні міністри, яким варто би вже відпочити – Писарчук

|

Голова Львівської обласної організації Партії регіонів Петро Писарчук вважає, що у новому уряді можна буде побачити багатьох міністрів, які на сьогодні працюють у Кабміні, як виконувачі обов’язків. Про це П.Писарчук повідомив у коментарі «Львівському порталу».

«Очевидно, залишиться частина з тих, що вже працювали у Кабінеті міністрів. Думаю, що і в прем’єра і в Президента є своє бачення, як би мав виглядати уряд, але ж є такі речі, які від них не залежать. Є різні групи, політичні домовленості, різні впливи. І, власне кажучи, уряд – не завжди найкращі люди. І напевно частина міністрів залишиться, хоча, як на мене, їм би вартувало піти трохи в тінь та відпочити від трудів праведних», – зазначив П.Писарчук.

Він додав, що формування уряду далеко не зовсім залежить від волі президента чи прем’єр-міністра. «І зовнішні фактори впливають на формування уряду, адже нам треба будувати добрі стосунки з Росією, потрібні нормальні стосунки з Європою. І всередині держави є якісь групи. Називають їх олігархічні, я б сказав – економічні монстри. І проігнорувати яких ні президент, ні прем’єр не можуть. Вони повинні рахуватися з їх думкою, за ними великий сегмент української економіки», – сказав політик.

Він зауважив, що зараз йдеться про ймовірність оновлення уряду лише наполовину, а п’ятдесят відсотків залишиться старих кадрів. Водночас П.Писарчук не хотів оприлюднювати прізвища міністрів, які не позбудуться своїх портфелів.

«Я не зациклювався би на зміні прізвищ, персоналій. Напевно, це не основне. Головне, аби новий Кабмін зосередився на оновленні економіки, адже фізична зношеність фондів основних галузей промисловості сягає 90 %, це давно вчорашній день і конкурувати зі світовими виробниками за цих умов неможливо. Це є великою проблемою, яку одним махом, який би уряд не був, не вирішити. І друга проблема – незалежність держави. Чому за 20 років ніякий уряд не зумів подбати, аби зняти країну з газової голки? Адже ми фактично працюємо на економіку іншої держави. Лише зараз робляться перші кроки для зменшення енерговитрат. І якщо вдасться новому уряду залучити інвестиції, які дадуть можливість наверстати те, що упустили… Якщо вдасться запустити нові технології, зайнятись серйозно сільським господарством (принаймні, такі потуги на сьогодні є), то буде економіка, політика, держава, робочі місця, пенсії, соціальні високі стандарти життя. Не буде цього – залишимось задвірками Європи», – резюмував П.Писарчук.

Фото: Львівський портал 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *