ОСТАННІ НОВИНИ

Податкова приготувала новий сервіс для іноземних інвесторів

|

Державна податкова служба України запроваджує новий сервіс для підприємств з іноземними інвестиціями – надання правової оцінки інвестпроектів на наявність податкових ризиків. Таким чином податкова допомагатиме бізнесу уникати ризикових ситуацій через невірне тлумачення національного законодавства іноземними підприємцями. Про це повідомляє прес-служба ДПС України.

За словами аналітиків податкової, інвестори не завжди правильно трактують податкове законодавство і не розуміють тих меж, за якими оптимізація  стає порушенням. Більше того, сьогодні існує стійкий ринок послуг щодо побудови бізнес-процесів, які, з точки зору податкового законодавства, є незаконними. Доволі часто менеджери компаній  користуються цими схемами без відома роботодавців для оптимізації витрат.

Саме тому для багатьох інвесторів неприємним сюрпризом стають повідомлення про порушення, допущені під час реалізації інвестиційного проекту та нараховані штрафні санкції.

Уникати цих неприємностей підприємства з іноземними інвестиціями зможуть  завдяки новому податковому сервісу. Крім того, вони також зможуть перевірити і добросовісність своїх можливих підприємств-контрагентів.

Податкова, у свою чергу, оперативно розглядатиме звернення підприємців та повідомлятиме їх про відповідність господарської операції податковому законодавству. Листування буде індивідуальним та повністю конфіденційним. При цьому всі виявлені помилки підприємці матимуть змогу виправити самостійно до офіційного оформлення операції.

Така інформаційна підтримка, за словами  податківців, допоможе іноземним інвесторам ефективно будувати бізнес-плани  та отримувати прибутки, а це, у свою чергу, стимулюватиме інвестиційний  клімат та зростання української  економіки. 

Скористатись «Сервісом щодо аналізу моделей господарських операцій підприємств з іноземними інвестиціями» зможе будь-яке підприємство з іноземними інвестиціями, незалежно від країни походження капіталу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *