ОСТАННІ НОВИНИ

Команда Садового цілеспрямовано знищує «Львівводоканал» - депутат

|

Сьогодні депутати Львівської міськради оприлюднили попередні підсумки роботи тимчасової депутатської комісії для вивчення стану систем централізованого комунального водопостачання та водовідведення, наявності очисних споруд у місті Львові.

Як розповів голова комісії Андрій Яворський, комісію було створено ще в травні 2012 року, а остаточні результати депутати підіб’ють в травні 2013 року. Проте вже є певні результати роботи, які потребують уваги з боку громадськості.

Депутат виділив найголовніші напрацювання. Йдеться про проведення перевірки КРУ Львівської області на водоканалі, за якими виявлено порушення на більше ніж 7 мільйонів гривень, махінації з документами, що тягнуть за собою значні збитки, значні втрати води, що обчислюються в десятки мільйонів гривень, невиконання регіональної угоди між ЛОДА, об’єднаннями роботодавців та профспілковими об’єднаннями Львівської області. Окрім цього, є конфлікт інтересів через суміщення керівником підприємства двох посад.

«Впродовж серпня-вересня 2012 року контрольно-ревізійне управління провело перевірку роботи водоканалу. За її результатами встановлено численні фінансові порушення на суму 7,445 млн. грн. Зокрема виявлено порушення із проведенням господарських операцій на 523 тисячі гривень, з них недоотримання доходів 99 тисяч гривень, незаконні витрати 425 тисяч гривень. Інші фінансові порушення сягнули 6 мільйонів 871 тисяча гривень», – розповів Андрій Яворський.  

Окрім цього, депутати виявили махінації з документами щодо дозволів на скиди стічних вод.

«Йдеться про дозвіл, який видав водоканал приватній структурі, в якому виявлено махінації. Адже дозвіл підписаний Степаном Пакіжем та Орестом Кузишином в терміни, коли вони ще не працювали на водоканалі. Таким чином виявлено намагання завдати збитків міському бюджету на майже 150 тисяч гривень», – зазначив Андрій Яворський.

Щодо виникнення смороду в місті, то депутат припустив, що основною причиною є порушення правил приймання стічних вод від підприємств у систему міської каналізації.

 «У Львові є 52 підприємства, які мають ліміти на збільшення норм забруднюючих речовин у стічних водах підприємств. На сьогодні діють правила приймання стічних вод підприємств, які погодженні державним управлінням екології, Львівською МСЕС (міська санітарно-епідеміологічна станція) та затвердженні рішення виконкому. Відповідно до цих правил визначені чіткі норми скидів для усіх підприємств міста. Проте водоканал дозволяє тимчасово скидати забруднюючі речовини з перевищенням норм окремим підприємства. Таким чином якість стічних вод, що потрапляють на очисні споруди, є зовсім іншою, ніж хотілось би. Тому можна припустити, що такі дії водоканалу є основною причиною смороду у місті, адже було б логічно, визначити загальну потужність міських КОС (каналізаційні очисні споруди) і зрозуміти чи можна собі дозволити приймати наднормово забруднені скиди навіть за додаткові кошти», – наголосив Андрій Яворський.

Депутат наголосив, що підприємство потрібно негайно рятувати, адже ще кілька років такого господарювання і від підприємства нічого не залишиться.

«Така ситуація на підприємстві вимагає негайного втручання громадськості, правоохоронних органів та експертів для порятунку підприємства. Бачимо, що «високофахові» представники команди Садового не здатні забезпечити нормальне функціонування підприємства, а цілеспрямовано ведуть його до знищення. Тому, на нашу думку, потрібно створити постійний наглядовий орган з представників громади, експертного середовища, правоохоронних органів, представників департаменту житлового господарства для забезпечення нормальної та прозорої роботи підприємства», – додав Андрій Яворський.   

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *