ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ порушила 10 справ проти високопосадових хабарників

|

У році що минає, за матеріалами УСБУ у Львівській області було порушено 10 кримінальних справ за хабарництво серед посадовців керівного рівня різних державних установ. Про це йдеться в повідомленні прес-служби управління. 

Загалом за матеріалами, зібраними УСБУ та самим управлінням, було порушено 123 кримінальні справи, 34 із яких – за посадові злочини.

До кримінальної відповідальності вже притягнуто 36 осіб. Конфісковано в дохід держави за вироками судів понад 9 млн. грн.

Зокрема, за матеріалами УСБУ у Львівській області в липні ц.р. до кримінальної відповідальності було притягнуто голову Жовківської районної державної адміністрації та його радника. Співробітники СБУ спільно з працівниками Генеральної прокуратури України затримали хабарників «на гарячому» під час вимагання та одержання 2 тисяч доларів США та 4 тисяч гривень за сприяння в отриманні земельних ділянок.

Апеляційний суд Тернопільської області визнав їх винними в отриманні хабара (ч.2 ст.368 КК України) і призначив екс-голові Жовківської РДА покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років з позбавлення права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на 3 роки з позбавленням 6-го рангу державного службовця та конфіскацією майна. Раднику голови призначено покарання у вигляді позбавлення волі на 2,5 роки років з позбавлення права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на 2 роки.

Також набув чинності вирок Апеляційного суду Львівської області у кримінальній справі, порушеній органами прокуратури за матеріалами УСБУ стосовно заступника начальника Львівської митниці, який був затриманий під час отримання хабара у розмірі 7 тисяч доларів США за сприяння суб`єкту підприємницької діяльності в оформленні вантажів за заниженою митною вартістю. Суд визнав винним екс-посадовця  у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України і призначив покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років з позбавлення права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських обов`язків на 3 роки, засудженого також позбавлено спеціального звання.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *