ОСТАННІ НОВИНИ

Підвищення оренди землі “закриє” до 30% малих підприємців

|

Підвищення тарифів оренди землі може призвести до банкрутства 30% дрібних підприємців Львова, заявив сьогодні на прес-конференції  голова ГО «Я – львів’янин» Андрій Антонищак.

За його словами, сьогодні базова ставка грошової оцінки у Львові чи не найвища з усіх великих міст України – понад 470 грн за метр квадратний. Для порівняння, в Києві ця цифра становить 385,8 грн/м кв., в Одесі – 303, 24 грн/ м кв., в Донецьку – 248,8 грн/ м кв.

“Якщо не будуть збережені пільги з оренди землі, то ми будемо закликати підприємців не платити і подавати в суд. Ми недавно були в Дрогобичі, то там підприємці вже виграли два суди щодо плати за оренду землі, яка зросла після введення нової грошової оцінки землі”, – наголосив Антонищак.

Андрій Антонищак наголосив, що скарги міської влади на те, що місту не вистачає грошей на соціальні потреби і тому слід піднімати орендну плату за землю, не надто відповідають дійсності, бо керівництво міста не робить потрібних кроків в інших галузях.

“Водночас через позицію міського голови не підписано угоди з 400 МАФами, внаслідок чого до бюджету не надійшли три мільйони гривень. Я вже не кажу про втрачені робочі місця”, – наголосив А.Антонищак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *