ОСТАННІ НОВИНИ

Українці ризикують згоріти живцем, купуючи новорічні вогники для ялинок

|

Українцям продають новорічні прикраси, які не мають жодних дозволів і сертифікатів якості, пише ТСН.

Відтак, такий небезпечний товар може обернутися лихом для здоров`я і життя людини. Як з`ясували журналісти програми “Гроші”, мільйони українців навіть не підозрюють, що придбані у переході китайська ялинка, дитячі маскарадні костюми, петарди стають буквально запальничками.

Зокрема, звичайні гірлянди з Китаю щороку забирають сотні життів через те, що були вироблені за неналежними технологіями. Уся ця продукція завозиться в Україну без сертифікатів та ліцензій. Журналісти програми провели експерименти. Вони взяли кілька найдешевших гірлянд, попсували лампочки і без особливих перешкод продали їх у підземному переході. Проте, ані міліція, ані самі покупці нічого не перевіряють.

Відтак, тони пожеженебезпечних товарів продаються на ринках без усіляких документів. Якість цих продуктів сумнівного виробництва просто лякає. Звичайний симпатичний костюмчик для дитини до Нового року від холодного вогню спалахує за кілька секунд. Загалом результати моніторингу товарів дитячого асортименту показали, що з більш як 255 тисяч перевірених іграшок забраковано 154 тисячі, а це понад 60%. Новорічні іграшки, дитячі машинки, мішура та піротехніка – все продається без перевірок держави і несе величезну загрозу суспільству.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *