ОСТАННІ НОВИНИ

Україна продовжує втрачати інвестиційну привабливість

|

Індекс інвестпривабливості України був зафіксований на рівні 2,12 балів з 5 можливих, що на 0,02 пункти менше, ніж результати попереднього кварталу. Про це заявила на прес-конференції виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації Анна Дерев`янко, передає “ЛігаБізнесІнформ”.

Експерти ЄБА відзначили як позитивні, так і негативні для інвесторів моменти.

Серед позитивних, за словами Дерев`янко, законодавче рішення проблеми перенесення збитків минулих років, скасування обов`язкової декларації відповідності, скасування обов`язкової реєстрації зовнішньоекономічних контрактів на Аграрній біржі.

Хоча щодо автоматичного відшкодування ПДВ, як зазначила директор ЄБА, питання ще залишаються.

Серед негативних моментів вона відзначила низку проблем, з якими зіткнулася фармацевтична індустрія – ліцензування імпорту, питання технічних регламентів та сертифікації.

Також до негативних моментів вона віднесла мовний закон з вимогою обов`язкового маркування продукції на регіональних мовах.

Самі інвестори протягом останніх трьох місяців в якості негативних змін в інвестиційному кліматі відзначили: збільшення тиску фіскальних органів, коливання валютного курсу і валютну політику НБУ, ускладнення політичної ситуації у зв`язку з виборами, корупцію і слабку судову систему.

Нагадаємо, в ІІІ кварталі 2012 року інвестори оцінили бізнес-клімат України та умови ведення бізнесу на 2,14 бала (з 5 можливих), що є найнижчим показником за всю історію дослідження – з 2008 року.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *