ОСТАННІ НОВИНИ

«Свобода» більше не чіпатиме «тушок» Табалових

|

Народні депутати від ВО «Свобода» більше не перешкоджатимуть нардепам Олександру та Андрію Табаловим входити до сесійної зали Верховної Ради

Про це в ефірі «5 каналу» заявив заступник голови ВО «Свобода», народний депутат Андрій Мохник.

«Табалови – представники наших партнерів, фракції «Батьківщина», і, власне, ми продемонстрували як можна це робити, але за когось ми не будемо робити цю роботу», – пояснив Мохник.

За його словами, відповідальність за кандидатів і депутатів несе та політична сила, яка їх висувала, від якої вони обиралися. Ми показали, що в шостому скликанні так з тушками не чинили. Більш того, ми у 2010 році, коли йшлося про ратифікацію Харківських угод, ми власне рекомендували тій самій «Батьківщині» і НУ-НС, що можна не допустити ратифікації, коли вони не допустять тушок своїх політичних сил до сесійної зали, вони тоді не прислухалися. Зараз ми продемонстрували, що це можна робити, але ми ж не є парламентськими приставами щоб ганяти депутатів з їхніх місць, ми відповідаємо за себе», – заявив «свободівець».

Як повідомляли «Коментарі», Олександр та Андрій Табалови, які були обрані до парламенту від Об’єднаної опозиції, відмовилися входити у фракцію «Батьківщина».

На першому засіданні парламенту 12 грудня представники опозиції не пустили їх до зали. У результаті, як заявляють в опозиції, «тушки» не склали присягу народного депутата, відповідно, нардепами не є.

Водночас самі Табалови стверджують, що були під час присяги у сесійній залі і є повноважними народними депутатами. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *