ОСТАННІ НОВИНИ

Шкіль не вірить заявам правоохоронців

|

Міністерство внутрішніх справ відмовило Андрію Шкілю у виготовленні закордонного паспорта саме з причини відкритої  кримінальної справи за фактом подій 9 березня 2001 року, яке ще перебуває у провадженні ГПУ

Про це на своїй сторінці в Facebook  заявив екс-нардеп від БЮТ-«Батьківщини» Андрій Шкіль, який перебуває в Чехії і не виключає, що проситиме політичного притулку .

«З приводу останніх подій щодо мене в Україні хотів би заявити наступне: відповідно до даних інформаційного центру МВС, наведеними мені в довідці від 12 вересня 2010 року, справу відносно мене порушено в результаті подій 9 березня 2001 року в рамках акції «Україна без Кучми». Вона була у провадженні Генеральної прокуратури України та була призупинена виключно у зв´язку з отриманням мною депутатських повноважень у 2002 році. Саме через відкриту ГПУ справу  МВС відмовило мені у виготовленні закордонного паспорта. Усі дії, вчинені ГПУ та МВС, йдуть в розріз з їхніми сьогоднішніми заявами», – заявив Шкіль.

Як повідомляли «Коментарі», раніше Шкіль заявив, що в Україні заарештували частину його майна, і повідомив, що йому невідомо, з чим це пов´язано. При цьому екс-нардеп зазначив, що політичні переслідування відносно нього ніколи не припинялися, а справу про події 9 березня 2001 року біля Адміністрації президента під час акції «Україна без Кучми» досі не закрито.

У свою чергу в МВС заявили, що відносно Андрія Шкіля немає жодного  кримінального переслідування.

«Після обрання його нардепом запобіжний захід щодо Шкіля було скасовано, а матеріали кримінальної справи виділені в окреме провадження. У жовтні 2012 року кримінальну справу було перекваліфіковано та направлено на подальше розслідування», – пояснили в МВС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *