ОСТАННІ НОВИНИ

Табачника назвали «найбільшим уродом»

|

Після того, як стало відомо, що одіозний Дмитро Табачник у новому уряді може стати віце-прем’єром з гуманітарних питань, українська інтелігенція скерувала звернення «Табачник має піти!» до президента і депутатів Верховної Ради.

«Ми, громадяни України, вкрай обурені інформацією, що з’явилася останніми днями у засобах масової інформації, про можливість повторного призначення міністром освіти відомого своїми українофобськими висловлюваннями та діями, а також ретроградською і корупційною практикою в системі освіти Дмитра Табачника», – йдеться у зверненні.
Під звернення, зокрема, підписалися: письменниця Марія Матіос, філософ Ігор Лосєв, музикант Тарас Компаніченко, письменник Сергій Пантюк та багато інших.
«Є у нас «уроди», з них є найбільші, ось Табачник належить до тих найбільших. Зрозуміло, хто він, що, чия креатура, і на такі речі просто не можна не реагувати. Якщо людина із фашистськими поглядами керує міністерством, а тепер його кандидатуру пропонують на посаду гуманітарного віце-прем’єра, хіба це нормально? Як проти цього не виступати? Кожна людина, яка вважає себе українцем, повинна проти цього виступати. Я беру участь у всіх акціях проти Табачника, бо вважаю, що це справа честі кожного українця», – прокоментував «Новому Погляду» звернення Сергій Пантюк, український письменник, секретар Національної спілки письменників України.
Письменник переконаний: в Україні нехай повільно, але зміни таки відбуваються. «Відбулися вибори, є якась позитивна динаміка. Будуть президентські вибори – буде ще позитивніша динаміка. Усе нормально, процес іде. Якщо українці не хочуть використати своє право на збройне повстання, нехай вирішують усе демократичним шляхом, і ще п’ять років терплять Табачника і іншу шушваль. Усе просто, як Божий день», – сказав Сергій Пантюк.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *