ОСТАННІ НОВИНИ

До Львова привезли Вифлеємський вогонь

|

Скаути з різних країн світу розповсюджують щороку напередодні Різдва вогонь з Вифлеєму, як символ миру, добра та Різдвяного настрою. Сьогодні Вифлеємський вогонь запалено у міській раді. Традиційно, участь у передачі вогню взяли пластуни та міський голова Львова Андрій Садовий, інформує прес-служба ЛМР.

«Я би хотів, щоб цей Вифлеємський вогонь був у кожній нашій родині, щоб він приніс добро, бо тільки добром можна перемагати недобрі справи. Чим більше ти робиш добра, тим світ стає кращим. Тому дуже дякую пластунам, які щороку роблять цю добру справу – приносять до нас Вифлеємський вогонь, щоб більше львів`ян і українців мали цей вогонь в себе вдома», – розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Цього року Вифлеємський вогонь миру був запалений, незважаючи на складну ситуацію на Близькому Сході, та доставлений до Австрії у спеціальному контейнері. А вже 15 грудня на урочистій месі в одному з віденських соборів відбулась офіційна передача Вифлеємського вогню делегаціям скаутів із різних країн. На цій передачі була також і делегація з України, до складу якої входили майже 30 пластунів із різних міст нашої країни.

«Незважаючи на будь-які погодні умови, незважаючи на те, що відбувається в світі, ми завжди передаємо Вифлеємський вогонь. 15-й рік ми передаємо Вифлеємський вогонь з україно-польського кордону до Львова. Також наші пластуни зараз поїдуть у Прибалтику: Литву, Латвію, Естонію, також у Білорусь, у Росію для того, щоби передати цей вогонь українським громадам. Ми приймаємо естафету, аби розповсюджувати вогонь у кожну домівку, до кожного українця, до кожного громадянина світу, щоб він приносив добро, мир і злагоду», – зазначила представниця Пласту Ксенія Мединська.

Цього року передача на українсько-польському кордоні відбулася 18 грудня. Польські харцери в традиційному скаутському колі передали Вифлеємський вогонь українським пластунам. Після цього Вифлеємський вогонь передадуть на зберігання до Собору святого Юра. До Різдвяних свят Вифлеємський вогонь побуває в дитячих будинках, інтернатах, сиротинцях.

«Цієї суботи, 22 грудня, в Соборі св. Юра о 12.00 відбудеться урочиста передача Вифлеємського вогню громаді міста Львова», – додала Ксенія Мединська.

Акцію «Вифлеємський вогонь миру» заснувала ще 1988 року Австрійська телерадіокомпанія, як благодійний вчинок: донести світло з місця народження Ісуса Христа тим, хто святкує Різдво поза домівкою. Того ж року ініціативу підхопили скаути Відня, а згодом і скаути інших країн. В Україні пластуни розповсюджують Вифлеємський вогонь теж з 1998 року, тож цього року акція відбуватиметься вже вп’ятнадцяте.

Фото: Львівська міська рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *