ОСТАННІ НОВИНИ

Янукович не хоче інтегруватися ні в Євросоюз, ні в Митний союз

|

Чим довше буде тривати невизначеність в зовнішній політиці України, особливо щодо членства в Митному союзі, чи ЄС, тим краще нинішня влада себе почуває.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав експерт, політичний аналітик Інституту євроатлантичного співробітництваВолодимир Горбач.

“Київ буде чекати. Чим довше буде тривати така невизначеність, тим краще нинішня влада себе почуває. Справжньою причиною такої поведінки є небажання інтегруватися нікуди. Тоді тобі ніхто не буде нічого вказувати. За умови членства в будь-якому союзі є зиск для економіки, для суспільства, але для влади, тобто для того, хто розпоряджається владою такого зиску не має, тому Янукович не зацікавлений ані в Митному союзі, ані в в Угоді про асоціацію”, – пояснив він.

“Особисто він, як керівник держави, зацікавлений у збережені та відтворенні особистої влади, і більше ні в чому. Тому, він зараз бачить, що краще, коли ми не будемо в жодному союзі, це входить в його інтереси”, – додав експерт.

Окрім того, на його думку “ніяких кроків не буде”. “Буде очікування кроків і від інших суб`єктів, буде намагання балансувати між Брюсселем та Москвою так довго, настільки це буде можливо. Наступний крок Януковича буде поїздка до Брюсселю на саміт ЄС 25 лютого, до цього моменту в газовому питанні, Україна намагатиметься купувати якомога менші обсяги газу в Росії, намагатися в рамках зони вільної торгівлі з СНД продавати свої товари, задовольнятися цим форматом і намагатися будувати відносини із ЄС, аби він не втручався у внутрішньо-політичних справах України”, – зазначив Горбач.

Також він нагадав, що “нещодавно Кожара сказав, що весь світ хоче Україну, а Україна перебирає, то насправді мета — бути потрібною всім”.

Нагадаємо, вчорашній робочий візит президента України Віктора Януковича до Російської Федерації перенесений.

17 грудня президент України Віктор Янукович і президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу погодили дату проведення саміту Україна — ЄС. Захід відбудеться 25 лютого 2013 року в Брюсселі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *