ОСТАННІ НОВИНИ

Заступник голови лічильної комісії ВР вимагає вилучити картки Табалових

|

Картки для голосування Олександра та Андрія Табалових мають зберігатись в Апараті Верховної Ради. Відповідні звернення на ім’я спікера Володимира Рибака та керівника парламентського апарату Валентина Зайчука були направлені заступником голови Лічильної комісії Олегом Канівцем. Про це повідомляє прес-служба парламентаря.

Стаття 79 Конституції України, статті 14 та 15 Регламенту Верховної Ради України визначають, що повноваження новообраних народних депутатів починаються з моменту складення ними присяги перед Верховною Радою України.

Олег Канівець, як заступник голови Лічильної комісії просить надати фото- та відеоматеріали фіксації пленарного засідання Верховної Ради сьомого скликання 12 грудня в період між 10.00 та 10.20 годиною для підтвердження або спростування факту присутності на ньому Олександра та Андрія Табалових під час урочистого прийняття присяги народними депутатами України.

«Якщо факт відсутності підтвердиться, то для забезпечення законності діяльності новообраного складу парламенту прошу заблокувати та зберігати картки для голосування вищевказаних народних обранців в Апараті Верховної Ради України до виконання ними обов’язку прийняття присяги, як необхідної конституційної підстави надання їм повноважень народних депутатів України», – йдеться у зверненнях.

Фото: прес-служба Олега Канівця 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *