ОСТАННІ НОВИНИ

Тариф на проїзд в електротранспорті знову буде 1,25 грн?

|

Галицький районний суд міста Львова відмовив у задоволенні позову «Львівелектротрансу» щодо визнання нечинною ухвали Львівської міської ради про скасування підвищених тарифів на проїзд в електротранспорті міста. Таким чином суд підтвердив, що для підняття тарифів на проїзд у міському електротранспорті відсутні належні для цього обґрунтування. Про це 18 грудня повідомив голова постійної комісії депутатської діяльності та законності Львівської міської ради, свободівець Любомир Мельничук, інформує прес-служба ЛМО ВО «Свобода».

Нагадаємо, відповідно до рішення, прийнятого виконавчим комітетом 1 червня 2012 р. плата за проїзд в електротранспорті зросла, починаючи з 7 червня з 1.25 грн до 1,5 гривні.

26 липня 2012 року депутати ухвалою сесії скасували ініційоване командою Садового необґрунтоване підвищення тарифів із перевезень в електротранспорті як таке, що спрямоване на безпідставний визиск людей.

«Провівши «втаємничені» громадські слухання та погодивши зростання вартості перевезень, команда Садового зробила черговий крок до спустошення кишень пересічних львів’ян та 1 червня 2012 року підняла тарифи на проїзд у трамваях і тролейбусах. Попри те, що депутати скасували таке підняття ціни на перевезення, Садовий застосував право вето на це рішення. Однак навіть після подолання вето абсолютною більшістю депутатського корпусу, команда міського голови не мала жодних намірів утриматись від подальшої боротьби за збільшення ціни на проїзд для львів’ян. «Львівелектротранс» подав судовий позов на рішення сесії про скасування завищених тарифів», – зазначив свободівець.

За словами Мельничука, сьогодні ж Галицький районний суд  Львова відхилив позов «Львівелектротрансу», підтвердивши безпідставність будь-якого зростання цін на перевезення у міському електротранспорті для львів’ян.

“Однак передбачаємо, що команда Садового не має намірів зупиняться, і буде й надалі будь-що боротись за ці здирницькі тарифи, проте ми послідовно відстоюватимемо волю громади та вживатимемо усіх необхідних заходів, аби утвердити справедливі тарифи на проїзд у міському електротранспорті Львова», – підсумував Любомир Мельничук.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *