ОСТАННІ НОВИНИ

Митний союз покликаний відродити російську імперію – Тягнибок

|

Приєднання до Митного союзу унеможливить повноцінну інтеграцію України до європейських структур. Про це 18 грудня під час засідання парламенту заявив керівник фракції ВО «Свобода» у Верховній Раді України Олег Тягнибок, інформує прес-служба ВО «Свобода».

Тягнибок нагадав, що Закон «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики України» має однією із засад «забезпечення інтеграції України в європейський політичний, економічний, правовий простір з метою набуття членства в ЄС» і порушити цей закон – неприпустимо, вважає політик.

«Усіх турбує запланована поїздка президента Януковича до Москви. Адже українське суспільство абсолютно не володіє інформацією – якими є наміри президента, про які домовленості йтиметься та які нормативні акти він має намір укладати. Найгірше – суспільство впродовж багатьох років позбавлено можливості бути інформованим про те, які міжнародні договори підписують державні чини та яким є їхній зміст” – заявив О.Тягнибок.

На його переконання, «економічний зиск» від Митного союзу є надзвичайно сумнівним. “Російська Федерація, крім економічних «преференцій» і намагань позитивно вирішити свої особисті проблеми, має серйозні політичні амбіції. Адже впродовж останнього часу ми бачимо, як вони намагаються будувати «русскій мір», совєтизують українську освіту, окупують національний інформаційний простір, російський бізнес бачить за ласий шматок українські стратегічні підприємства. Зрештою, українська земля також належить до сфери інтересів російського бізнесу. Втрати української землі та стратегічних підприємств – це те, що насправді чекає на Україну в разі входження до Митного союзу” – наголосив лідер ВО “Свобода”.
Він підкреслив, що вступ до цього утворення дасть зиск виключно для олігархів, які є приватними власниками багатьох українських стратегічних підприємств, зокрема металургійної та хімічної промисловості, для яких потрібні певні преференції з боку Митного союзу.

“Будь-який договір, який підписується з Росією – це дорога з одностороннім рухом в минуле. Адже умови РФ завжди однакові, і не лише щодо України; те, що вимагає Росія, має бути виконане безумовно і миттєво. А інша сторона договору лише зобов‘язується виконувати вимоги РФ. Митний союз, який нібито мав принести «рай для України», – це просто мильна бульбашка для відродження російської імперії в новому-старому совєцькому союзі. Ми усвідомлюємо, що приєднання до Митного союзу унеможливить повноцінну інтеграцію України до європейських структур” – заявив політик.

Фото: Михайло Дашкович 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *