Дорожники розповіли, чому виникли затори на трасі Київ-Чоп

|

Причиною затору на трасі Київ-Чоп крім природного став і людський фактор, оскільки деякі вантажівки пересувалися на «лисій» гумі, і не мали спеціальних ланцюгів протиковзання, як це прийнято в Європі у зимовий період. Про це в ефірі «5 каналу» заявив начальник Управління експлуатаційного утримання доріг та безпеки руху Державної служби автомобільних доріг України Олександр Сухоносов.

«Я скажу, чому не догледіли, тут зіграли роль кілька факторів: перший фактор – це стихія, такого як було у Львівській області не було впродовж багатьох років», – сказав Сухоносов.

Другий фактор, за його словами, людський, «коли ніхто не зупинявся знаючи, що побудована нова хороша траса, на ній можна розігнатися і проїхати, проїхати незважаючи ні на які погодні умови, причому навіть ті фури які виїжджали, були на лисій гумі». «У Європі забороняють в період зимової експлуатації доріг виїжджати без ланцюгів протиковзання», – підсумував Сухоносов.

16 грудня через сніговий замет було тимчасово припинено рух автомобільного транспорту на міжнародній автотрасі М-06 Е-40 Київ-Чоп між селом Йосипівка Буського району і селом Суходоли Бродівського району. Вчора обмеження руху на цій ділянці було знято.

 

«Коментарі»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *