ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні відновлює роботу Природознавчий музей

|

Львівський природознавчий музей після 20-річної перерви у роботі запрошує усіх на виставку «Мандрівка у минуле», повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні, 18 грудня, о 12.00 год у приміщенні Державного природознавчого музею НАН України у Львові (вул. Театральна, 18) відбудеться урочисте відкриття виставки «Мандрівка у минуле». Понад 20 років музей був зачинений для відвідувачів через капітальний ремонт.

«Ми розповідаємо дивовижну історію невеликого клаптика землі в околицях села Старуня, що на Передкарпатті. Околиці села були вкриті численними копальнями, з яких видобували спочатку нафту, а пізніше озокерит. Випадкові знахідки законсервованих в озокериті туш, спочатку мамонта, а пізніше волохатого носорога, в одній з копалень восени 1907 року стали сенсаційними в науковому світі і прославили Старуню на весь світ. Супутні крупним старунським знахідкам рештки рослин та комах стали важливим джерелом для наукової реконструкції середовища та клімату плейстоценської тундри. Ці знахідки по праву вважаються найціннішими експонатами нашого Музею. Поряд з мамонтами, носорогами, гігантськими оленями, знайденими в Старуні, жили і давні люди. Детальніше познайомитися з історією Старуні та знахідок викопних тварин можна завітавши на нашу виставку», – розповідає Андрій Бокотей, куратор виставки.

«Дуже символічно, що виставка відкривається наприкінці 2012 року, який став переламним для колективу музею. Наш заклад став переможцем конкурсу «Динамічний музей», оголошеного фондом Ріната Ахметова «Розвиток України» і отримав приз у 10 мільйонів гривень. Роботи з реалізації завдань проекту розпочнуться у 2013 році й триватимуть упродовж трьох років (2013-2015). За цей час ми плануємо зробити наш музей кращим природничим музеєм України й одним з найкращих у Європі. На цьому шляху нас чекає важка і тривала праця, але ми беремося за неї із радістю і повною відповідальністю перед майбутніми відвідувачами природознавчого музею у Львові», – зазначає Наталія Дзюбенко, головний зберігач фондів Музею.

Дні та час роботи виставки: вівторок-неділя, 11.00-18.00 год. Ціна квитка: повний – 10 грн, пільговий – 5 грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *