ОСТАННІ НОВИНИ

Приплив туристів під час зимових свят створює нові робочі місця у Львові, переконані в мерії

|

Традиційно для львів’ян та гостей міста у центрі працює Різдвяний ярмарок – епіцентр зимових святкувань у Львові, інформує прес-служба Львівської міськради.

«Різдвяний ярмарок у Львові вже став обличчям зимових святкувань у культурній столиці України. Це створює позитивний імідж для міста, приваблює туристів. Різдвяний ярмарок є важливим елементом комплексної програми «Різдво у Львові», на яку охоче з’їжджаються гості з України та світу. А це нові робочі місця для львів’ян у ресторанах, готелях, магазинах.

Позитивом є те, що місто не витрачає жодних коштів на проведення ярмарку. Тому міська рада йде на зустріч підприємцям.

Натомість організатори Різдвяного ярмарку у рамках своєї роботи проводять різноманітні акції та дарують подарунки дітям з багатодітних та малозабезпечених сімей, а також творять святковий настрій у Львові», – розповідає Ірина Кулинич, директор департаменту економічної політики ЛМР.

«За свої кошти «Львівські ярмарки» підготували дуже багато атракцій на час зимових святкувань. Вони організовують концерти, майстер-класи, виступ «Миколай на ковзанах», презентацію-частування кутею, фестиваль вертепів. Працює Будинок льодових фігур. Вони облаштовують сцену за свій кошт, допомагають із встановленням Дідуха», – додає Ірина Кулинич. 

Вже чотири роки поспіль організатором Різдвяного ярмарку у Львові є ТзОВ «Львівські ярмарки». Враховуючи їхнє звернення, виконавчим комітетом прийнято рішення від 19.11.2012 №802 «Про організацію та проведення ярмарку на пр. Свободи та на пл. Ринок», яким дозволено організувати ярмарок на пр. Свободи (від Львівського національного академічного театру опери та балету ім. С Крушельницької до пам’ятника Т. Шевченку) і на пл. Ринок (східна сторона) у період з 11.12.2012 по 14.01.2013 та визначено організатором заходу ТзОВ «Львівські ярмарки».

Довідка

Рішеннями виконавчого комітету від 13.11.2009 №958 (зі змінами), від 15.10.2010 № 1405, від 14.10.2011 №909, від 19.11.2012 №802 про організацію різдвяних ярмарків за 2009-2012 рр. ТзОВ «Львівські ярмарки» надавалось право залучення підприємств та організацій різних форм власності для здійснення торгівлі товарами різдвяного асортименту вітчизняного виробника. Розмір оплати за торгові місця та інші послуги встановлювались організатором.

Водночас, за 2010-2012 роки ТзОВ «Львівські ярмарки» надавались в оренду конструктивні елементи благоустрою комунальної власності для організації ярмарку площею600 кв. м. рішеннями виконавчого комітету від 13.11.2009 №958 (зі змінами) не було передбачено сплату за оренду конструктивних елементів благоустрою комунальної власності. За 2011 рік ТзОВ «Львівські ярмарки» сплатило близько 10 тис. грн. В період проведення різдвяних ярмарків ТзОВ «Львівські ярмарки» надано допомогу львівським багатодітним сім’ям, зокрема подарунки на свято Св. Миколая, Різдво Христове, а також понад 400 дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей мали змогу безкоштовно відвідати льодові ковзанки на пл. Ринок та на вул. Горбачевського. Окрім того, ТзОВ «Львівські ярмарки» за власні кошти проведено промоційні тури для представників ЗМІ України.

У 2009 році у Львівську міську раду надійшло 3 звернення від СПД щодо можливості організації вищезазначеного заходу у Львові, яким рішенням виконкому від 31.12.2009 №1194 «Про внесення змін до рішення виконкому від 13.11.2009 №958» надано право організувати різдвяний ярмарок на пр. Свободи, пл. Ринок та у парку ім. Б. Хмельницького. Разом з тим повідомляємо, що протягом 2010-2012 років інші суб’єкти господарювання не звертались у департамент економічної політики щодо можливості проведення різдвяного ярмарку.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *