ОСТАННІ НОВИНИ

Опозиція дізналася про плани «продати» Україну за дешевий газ

|

Завтра Президент Віктор Янукович привезе з Москви дворазову знижку на російський газ

Як передає кореспондент «Коментарів», про це заявив глава фракції «Батьківщина» у Верховній Раді Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що Президент не має повноважень підписувати міжнародний договір щодо Митного союзу.

«Якщо Президент хоча б подумає про вступ до Митного союзу – це стане ще одним приводом для порушення питання про його імпічмент. Ми будемо дивитися, що конкретно завтра підпише Президент України», – зазначив Яценюк.

«Є інформація що Янукович привезе з Росії зменшення ціни на газ. У випадку, якщо ціна буде знижена, ми заявляємо: це означає, що всі тарифи для населення повинні бути скорочені у відповідній пропорції. За нашими даними, йдеться про двократне зниження ціни на газ», – зазначив Яценюк і додав: «Це треба було зробити ще 2 роки тому, а не розповідати про «папередніків».

Також лідер фракції «Батьківщина» зазначив, що розглядається 2 варіанти розвитку подій.

«За нашою інформацією, вчора розглядалося кілька варіантів. Один із них – підписання документа про вступ України до Митного союзу, другий – «лайт-варіант» – підписання якогось меморандуму про те, що вони думатимуть про форму співпраці з Митним союзом», – зазначив Яценюк.

«Ми не приймаємо ніяких знижень ціни на газ в обмін на продаж країни. Ми очікуємо, що завтра підпише Янукович, в якій це буде формі і який там буде текст. Залежно від цього опозиція ухвалюватиме рішення», – додав Яценюк. Розповідаючи про те, які будуть умови знижки, Яценюк зазначив: «Хотілося б почути Януковича, в обмін на що він збирається отримати дешевий газ».

«Ще раз підкреслюю: Янукович не має жодних повноважень для підписання документа про вступ України до Митного союзу… Якщо він щось таки підпише – на це буде одна з найжорсткіших реакцій опозиції», – додав Яценюк.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *