ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра у Львові відбудеться презентація проекту «Едвард Козак мандрує Україною»

|

Міжнародний інститут освіти, культури та зв`язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» за підтримки Зарваницької громадської ініціативи презентує мистецький проект «Едвард Козак мандрує Україною». Про це повідомляють організатори заходу.

Подія приурочена 110-ій річниці від дня народження відомого у світі українського митця-універсала Едварда Козака (художника-графіка, карикатуриста, живописця, аніматора, сценографа, публіциста, редактора і видавця журналів «Комар» та «Лис Микита», а також вояка Української Галицької армії) та має на меті популяризацію високоякісного культурно-мистецького продукту – творчої спадщини Ека (псевдонім Е.Козака).

У рамках проекту у стінах Львівської політехніки відбудеться відкриття виставки – унікальної збірки репродукцій мистецьких творів Едварда Козака, у якій вперше представлено понад сто відреставрованих робіт, виконаних у багатьох мистецьких жанрах та техніках. Проект реалізований за підтримки родини Едварда Козака, що ласкаво надала репродукції творів Ека. Презентація розпочнеться гумористичною несподіванкою від акторів кафедри театрознавства та акторської майстерності факультету культури і мистецтв Львівського національного університету ім. Івана Франка. Відкриття виставки у Львівській політехніці розпочне цикл «мандрівних» виставок, які МІОК та Зарваницька громадська ініціатива планують провести в освітніх та культурних закладах Львова та міст України.

Презентацію виставки робіт Е.Козака продовжить круглий стіл «Едвард Козак в українській та світовій культурі» за участі мистецтвознавців, культурологів, літераторів, громадських та культурних діячів – Ірини Ключковської, Романа Яціва, Оксани Думанської, Ігора Кожана, Василя Отковича, Тараса Стецьківа, Валерія Нестеренка та ін. Під час круглого столу науковці висвітлять різні грані творчого генія- Едварда Козака, а також буде представлено оригінальні роботи Ека зі збірок приватних колекціонерів. Зазначимо, що це перший в Україні захід, присвячений Едварду Козаку за участі широкого кола науковців та представників громадськості.

Отож, відкриття виставки відбудеться 18 грудня о 15:00 год. у головному корпусі НУ «Львівська політехніка» (вул. С. Бандери, 12, II поверх), а круглий стіл розпочнеться о 15:30 год. (204 ауд.).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *